Vulkánkitörés, interaktív mese

  •  
  •  
  •  

Nagy volt a nyüzsgés a Rex Állatszigeten április 21-én, a Föld Napja alkalmából szervezett rendezvényen. Idén először a Magyarhoni Földtani Társaság is csatlakozott a káposztásmegyeri alapítvány programjaihoz. Így aztán vulkánkitöréssel, ásványokkal, sőt interaktív mesékkel is ismerkedhettek a gyerekek.

A Föld Napját már évtizedek óta ünneplik – szerte a világon. A Földtani Társaság vezetői azonban évről-évre nagyobb körben próbálnak eljutni az emberekhez, mert úgy vélik, nem lehet eleget hangsúlyozni, mennyire fontos a környezetünk védelme.

Ehhez persze az állatok és növények is hozzátartoznak. A szakemberek úgy vélik, azért is érdemes a kicsiket megcélozni és az ő érdeklődésüket felkelteni, mert akkor a szüleik is arra kényszerülnek, hogy ismerkedjenek a földtannal, az állatokkal és általában a természettel.

Persze a nagy nyüzsgésben jól jött a kemencés kenyér lángos, vagy a hagyományos, sajtos tejfölös. A gyerek minden lakóval próbáltak megismerkedni az Állatszigeten, de voltak olyanok is, akik a játszóházat választották, vagy épp azért jöttek el, hogy örökbe fogadjanak egy gazdátlan jószágot.

Fotó: Magyarhoni Földtani Társaság
Szöveg: D. Zs.