Wintermantel úgy véli, semmiség a 400 milliós mínusz a költségvetésben, Déri szerint óriási teher

  •  
  •  
  •  

Újpest 2021-ben 400 millió forinttal kevesebb bevétellel tervezhet, mint tavaly. Wintermantel Zsolt szerint ez “egyenesen jónak mondható gazdasági helyzet”, Déri Tibor polgármester szerint viszont “óriási teher” az újpestiek számára.

„Ön mire költene 400 millió forintot Újpesten?” – teszi fel a kérdést szerdai Facebook-posztjában a polgármester. „Van, aki azt mondja, hogy „mindössze” 400 millió forint kiesése egy város tervezett bevételéből semmiség. Van, aki emellett ráadásul elfelejti megemlíteni a milliárdos kormányzati elvonásokat; azt, hogy ezeket is ki kell gazdálkodni. Ezzel együtt ennek a „mindössze” 400 millió forintnak a kiesése is óriási teher a városban élők számára” – írja Déri Tibor.

 

 

A polgármester rámutat: 400 millió forintból nagyobb megbecsülést adhatnának az óvodák, bölcsődék alkalmazottainak, a szociális dolgozóknak és az időseknek, vagy parkokat újíthatnának fel, építhetnének új játszótereket, utakat.

„Van, aki szerint ez az összeg, illetve a kormányzati megszorításokkal elvont milliárdok „mindössze” csak egy táblázatból hiányoznak. Mi viszont tudjuk, hogy azoktól az újpesti emberektől, akik ezt teljes joggal megérdemelnék” – írja a polgármester.

Wintermantel Zsolt volt polgármester tegnap arról írt a Facebookon, hogy ez a „mindössze”  400 millió forintos mínusz nem jelent komoly terhet  „egyenesen jónak mondható gazdasági helyzet”.

, , ,