Wintermantel Zsolt levelet írt az Újpest FC ügyvezető igazgatójának

  •  
  •  
  •  

„Egy biztos, megítélésem szerint az ország egyik legnagyobb tradíciójával rendelkező 127 éves klubot, születésnapjának idején a Magyar Labdarúgó Szövetség megsértett. Ez biztosan nem szolgálja a magyar labdarúgás ügyét.” – írta levelében a polgármester az MLSZ elutasító döntéséről.

Az elutasítás kapcsán Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere a következő levelet írta az Újpest FC ügyvezető igazgatójának.


Tárgy: Tájékoztatás az Újpest-Ferencváros mérkőzés levetítésével kapcsolatban

Dr. Gyarmati Eszter
Újpest FC ügyvezető igazgatója részére

Tisztelt Ügyvezető asszony!

Kérem, engedje meg, hogy levelemmel – mint újpesti futballszurkoló, mint az Újpest FC FB tagja és mint Újpest polgármestere – felhívjam a figyelmét egy általam nehezen érthető, és egy 127 éves klub tradíciójára nézve sértő levélre.

2012 nyarán Újpest Önkormányzata „Bajnok Teraszt” hozott létre ahol a Labdarúgó Európa Bajnokság mérkőzéseit óriásmonitoron nézhetik az érdeklődők. A meccsek szüneteiben Újpest legendás futballistái értékelnek, és a bajnok teraszon beszélgetnek a futball szerető közönséggel. A rendezvény nagy sikerrel, teltházzal üzemel a lakosság elégedettségére. Megítélésem szerint ezzel a labdarúgás népszerűsítésében is jelentős részt vállalt Újpest Önkormányzata.

A Labdarúgó Európa Bajnokság szünet napján a szervezők akként döntöttek, hogy levetítik az Újpest FC egyik emlékezetes rangadóját, amikor 6:0-ra legyőzte ősi riválisát a Ferencvárosi TC-t. A szervezők udvariasságból megkérték az MLSZ hozzájárulását a vetítéshez. Az MLSZ válaszáról szeretném tájékoztatni Önt, és megítélésére bízni, hogy szükséges-e egyéb intézkedés, sajtóközlemény megtétele.

A Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja szerint a felvételek jogi, személyiségi jogi és szerzői jogi helyzete nem tisztázott, így a Magyar Labdarúgó Szövetség nem kíván olyan nyilatkozatot kiadni, amely miatt utóbb támadások érik.

Álláspontunk szerint továbbá a felvétel levetítése nem szolgálja a labdarúgás szakmai érdekeit és céljait sem és mindemellett jelentős biztonsági kockázatot jelent.

A fentiek alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség a fentiek szerinti felvétel nyilvános levetítéséhez nem járul hozzá.

A felvételekkel kapcsolatos jogi kérdések és a rendezvény biztonság a szervezők felelőssége.

De vajon miféle szakmai érdek és cél lehet az, amit nem szolgál egy meccs levetítése, amelyre az Újpest FC és az egész újpesti szurkoló tábor méltán büszke? Kíváncsi lennék az MLSZ részleteket feltáró véleményére ez ügyben. Egy biztos, megítélésem szerint az ország egyik legnagyobb tradíciójával rendelkező 127 éves klubot, születésnapjának idején a Magyar Labdarúgó Szövetség megsértett. Ez biztosan nem szolgálja a magyar labdarúgás ügyét.

A szervezők egyébként végül levetítették a mérkőzés egy másik felvételét a közönség nagy megelégedésére, nagyszerű hangulatú estét szerezve ezzel a jelenlévőknek.

Engedje meg, hogy az esettel kapcsolatban néhány, a napokban megjelent újságcikkre felhívjam a figyelmét.

www.fourfourtwo.hu

MNO.hu

sport.hir24.hu
 
Tisztelettel és üdvözlettel:

Wintermantel Zsolt

Újpest szurkoló,
az Újpest FC FB tagja,
Polgármester