Zana Anita soha sem adja fel

  •  
  •  
  •  

A KJF élsportolói címmel látott napvilágot és került már a boltokba Zana Anita könyve. A könyv nem titkolt célja, hogy bemutassa a Kodolányi János Főiskolában végzett, illetve még ma is ott tanuló élsportolókat. A szerző maga is a KJF-en szerezte meg diplomáját kommunikáció- és médiatudomány szakon. Anita Újpesten él, és az újságírás a szenvedélye. Az egykori bajnoknő, mert Anita fantasztikus úszó volt, jelenleg a Mozgáskorlátozottak Budapesti Egyesülete Újpesti Szervezetének a vezetője.

Zana Anita boldogan és kissé megilletődötten beszélt könyvéről. Nem felejtett el köszönetet mondani a riportalanyainak, a sportvezetőknek és nem utolsó sorban a főiskolának, hogy támogatta a kötet megszületését.

– Külön köszönet az Újpesti Önkormányzatnak, mert nélkülük valóban nem forgathatnánk a könyvet. Nagy segítséget kaptam, amit soha sem fogok elfelejetni.

Anita elmondta, hogy rengeteg biztatást kapott a szeretteitől, s akkor sem adta fel a küzdelmet, ha egyszer-egyszer akadályba ütközött. – Olyan ember vagyok, aki tudja, mit akar. Vannak céljaim, amelyekért képes vagyok küzdeni, a munkámban pedig a maximumra törekszem. Bár sok akadállyal kell megbírkóznom – már csak mozgássérült voltom miatt is -, szerencsére ez sem a szakmai, sem a privát életemet nem befolyásolja – mondta. Ha esetleg lendületem alábbhagyna, egy idézet mindig erőt ad a folytatásra.

„Soha ne add fel, ha valamit igazán akarsz. Sokkal erősebb az, akinek nagy álmai vannak, mint az, akinek a tények jutnak. (H.Jackson Brown: Kis útmutató az élethez)

– Ez a könyv is egy álom megvalósulása – folytatta Anita. –, amellyel remélem öregbítettem a főiskola hírnevét is.

(gergely)