Zebra létesítésével:

  •  
  •  
  •  

Biztonságossá vált a közlekedés az Aradi és a Csányi utca kereszteződésében. Lakossági kezdeményezésre, Farkas István önkormányzati képviselő segítségével a veszélyes kereszteződésben zebra létesült.

– Többen megkerestek fogadóórámon, hogy az Aradi utcai Óvoda előtt nem biztonságos a gyalogosátkelés. A lakosság nagy részét érintette a probléma, hiszen két óvoda, egy bölcsőde egy iskola és a városkapu metró állomásának megközelítéséről van szó. Fokozott veszélyt jelentett ez az idősek és a gyermekek esetében, ezért tartottuk különösen indokoltnak a zebra létesítését. Régi, közös elképzelésünk teljesült, most azzal, hogy az önkormányzat, egyetértett a kezdeményezésünkkel és támogatta a zebra kialakítását. Örülök, hogy segíthettem, mert így mindenki számára biztonságossá vált a közlekedés. – mondta a képviselő.
Már évek óta próbáltak megoldást találni a helyi lakosok az áldatlan állapot megoldására. Az első kísérlet fekvőrendőr telepítése lett volna, de ennek a helyi buszjárat miatt nem voltak meg a technikai feltételei.
-Már legalább hat éve, mióta itt lakom, igyekeztünk kitalálni valamit a helyzet megoldására – jellemezte a helyzetet lapunknak Baloghné, Burai Krisztina -, de eredménytelenül. A közlekedési morál egy cseppet sem változik, babakocsival is sokszor hosszú perceket állhattunk, míg átsétálhattuk ezt a pár métert. A környéken óvoda, bölcsőde, iskola, legalább egy kicsit biztonságosabbá teszi az életünket a kiépített járda.