•  
  •  
  •  

Az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 125 éves évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezés-sorozattal készül. A nyitó napa Tizedik Zenedenap lesz április 15-16-án.

Az évfordulóhoz kapcsolódik a II. Fúvószenekari Találkozó is, mely május 21-én 15 órakor várja a zenebarátokat a Szent István téren. Az iskola évnyitó ünnepsége is sokérdeklődőt várnak, és szeptember végén a “V Négyek Művészeti Együttműködés” magyarországi találkozója szintén egy remek alkalom lesz a kikapcsolódásra és az élménygyűjtésre.A zenés programsorozat október elsején a Zene Világnapján zárul az ünnepi koncerttel.

A zenés programok első állomása a Tízedik Zenedenap április 15-16-án, izgalmas kínálattal várja a zene szerelmeseit. Április 15.-én pénteken este 18 órakor J Strauss: Egy éj Velencében című nagyoperett lesz hallható az Opera Stúdió előadásában az Ifjúsági Ház színháztermében. Április 16.-án szombaton 12.30-as kezdéssel újdonságként egy zene-mesejáték lesz gitárosokkal az Ifjúsági Házban. 13.30-kor Térzene lesz szintén az Ifjúsági Házban, 14 órakor Egek Királynéja vonós zenekari koncert a Főplébánia Templomban, 15 órakor Hangszerbemutató- és simogató, 15 órától 16.30-ig új,különleges hangszerek, hangtálak, keleti hangszerek bemutatója várja a látogatókat földszinten a 6-os teremben. Mindeközben fúvós hangszerészek és vonós hangszerkészítő műhely várja azokat akik a hangszerek működésére is kíváncsiak, továbbá leszkézműveskedés, majd lufihajtogatók és arcfestők szórakoztatják a gyerekeket. 16.40-től a nagysikerű tombola-sorsolás lesz a földszint 6-os teremben, 17 órakor pedig sztárvendégek lépnek fel: MichellerMyrtill és Pintér Tibor Voice&Guitar -“Stíluseszenciák”című előadása várja a közönséget a színházteremben. 18 órától táncház, 19 órától jazz klub. Egyiket sem érdemes kihagyni.

VG