Zenés-animációs előadás a Király utcai könyvtárban

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat ajándékaként, 2014. december 9-én, 17 órától, Simon Attila zenés-animációs előadását láthatják az érdeklődők a Király utcai könyvtárban.

A Malko Teatro, az egyetlen Bulgária határain kívül eső hivatásos színház várja szeretettel a nézőket 35-40 perces darabjára, melyben népszerű és kevésbé ismert állatokról szóló dalok és mesék elevenednek meg!

Hadzsikosztova Gabriella színésznő és C. Nagy István rendező alternatív színháza, egyedi művészi stílusának köszönhetően nagy sikereket ért el Európa több országában. Mozgásban, táncelemekben, zenében és modern audiovizuális élményekben gazdag előadásaik óriási hatással vannak a legkülönfélébb közönségre, ezért a Kézen fekvő meséket nem csak gyerekeknek ajánljuk! A mesék sem szokványos formában kerülnek a nézők elé. A kéz- és tárgyjáték ritkán alkalmazott elem, ám rendkívül izgalmas nyelvén kel életre a történet a színpadon.

A társulat híres zeneművészeti beállítottságáról, előadásaiban sűrűn ötvözi az autentikus dallamokat a jazz-zel, melyeket kortárs táncok, festőművészeti elemek és az új médiából ismert megoldások tesznek izgalmassá. Ebben a darabban, az állattörténetek között, élő zongorajátékkal kísért dallamok jelennek meg, majd a két kecske, az ezüstkócsag és a szürke daru mellett az ostoba farkas figurája is felbukkan.

A Kézenfekvő mesék megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, a darab végén pedig kézműves foglalkozással készül a társulat az óvodásoknak és a kisiskolásoknak.
Helyszín: Király utcai könyvtár (Király utca 5.)

V.G.