Zola zenekara A Dal döntőjében

  •  
  •  
  •  

Ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztivál koppenhágai döntőjében? Szombaton választ kapunk, sőt szavazatainkkal (25-ös kód) segíthetjük a döntést is. Annál is inkább, mert a finálé nyolcas mezőnyében ott lesz az újpesti Zola zenekara, a New Level Empire.

Igazi supergroup, írták valahol a New Level Empire zenekarról, amiben van igazság, hiszen tapasztalt, sikeres zenészekből állt össze a banda.

– Ennek a formációnak az adja az ízét, hogy négy különböző zenei szférából érkező muzsikus alkotja. Elég sok mindent megéltünk már ebben a szakmában mindnyájan, így nem érhetnek minket meglepetések – mesélte az ÚKTV stúdiójában még a középdöntő előtt a zenekar Újpesten élő frontembere, Ujvári Zoltán Szilveszter, vagy ahogy mindenki ismeri: Zola. 

– Az élő műsor egészen más, mint egy koncert, ahol másfél órán át zenélsz. Hihetetlenül gyorsan történnek a dolgok, abban a pár percben kell bizonyítanod, miközben nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy éppen kétmillió ember néz – tette hozzá Zola.

Valahogy mégiscsak sikerült nekik, mert először a zsűri pontjai vitték őket a középdöntőbe, majd a közönség szavazatai a döntőbe. A versenyen játszott dal az együttes szinte első szerzeménye, és még véletlenül sem az utolsó, pedig a címe erre utal: The Lastone (Az utolsó). 

És hogy a dal A Dalban sem utolsó, sokkal inkább első legyen, azért szavazataikkal szombaton az újpestiek is sokat tehetnek. Annál is inkább, mert a zenekarban nemcsak Zola újpesti kötődésű, hanem a New Level Empire alapítója, dobosa Nyújtó Sándor „Newl” is, aki a lila-fehér focicsapat vérmes szurkolója. Vagyis győzelmük esetén Újpestet is képviselné a New Level Empire Koppenhágában.

J.M.


A Dal döntője február 22-én este nyolc óra után húsz perccel látható a köztévén. A döntőbe bejutott nyolc produkcióból a zsűri választja ki a négy legjobbnak ítélt dalt, és erre a négy dalra szavazhatnak a nézők. Vagyis a nézői szavazatok döntik el, hogy ki lesz a győztes. Szavazni alapdíjas SMS-ben lehet a +36-20/30/70 4422-999-es számon, a választott dal kódszámának elküldésével, Zoláék produkciója a 25-ös kódszámot viseli. A kódokat és a szavazás menetét a műsorvezetők is ismertetik az élő adásban.