Zöld ünnep a Park ovival

  •  
  •  
  •  

Kisállatsimogató-napot tartottak a Park ovisok a Rex állatmenhelyen. Mint közismert: kutya, gyerek, fóka biztos siker. Kutya, gyerek akadt bőséggel, a fókák helyett szerelmes lovak, kecskék, malacok, nyuszik késztették rajongásra az ovisokat.

Környezetvédés gyereknyelven
 
A nevelési program alapja a külső világ tapasztalatokon alapuló megismerése – ez szörnyen ridegen hangzik. Kutyusok ovisok kezében – ez talán már lélekmelegítőbb. A Park ovi sajátos nevelési programját kötötte össze az állatok világnapjával és felkeresték a Rex állatmenhely impozáns telephelyét. Ez nem az első alkalom, amikor a környezetünket nem csak a mesék és a szavak, de a világ maga mutatja be. Rendszeres kirándulások, tűzoltóállomások, „zöld ünnepek” igyekeznek egyre tudatosabban gyereknyelvre fordítani mindazt, amiben élünk.
A legutóbbi látogatás a Rex állatmenhelyre irányította a gyerekeke, ahol nem csak az év egyetlen napján fogadják családias közvetlenséggel a legfogékonyabb korba érkező ifjú környezetvédőket. Koleszár István, a menhely vezetője munkatársaival együtt nem csak az állatok közelébe engedte a látogatókat, de hasznos és értékes előadással ismertették meg a háziállatok hétköznapi szokásait is.
 
Életmentő örökbefogadás
 
A telep két gyönyörű lovát filmbe romantikus történet köti össze. Az addig árválkodó Baba, egy kiöregedett rendőrló magányát enyhíti Lubica, a lengyel igavonó kanca, akit Magyarországon egy zsúfolt marhavagonban szállítottak. Olyan kegyetlen körülmények között történt mindez, hogy a lovak egy része elpusztult, vagy lebetegedett. Az emberi civilizáció sajátos képmutatásának köszönhetően beteg állat nem vágható, csak egészségesen, így került a telepre Lubica is. A tenyésztő viszont sokallta a 300 dolláros gyógyítási költséget s mivel a vágóállat 200 dollárért számolandó, inkább sorsára hagyta a felgyógyult Lubicát, aki azóta Baba párjaként találta meg a békét.
Az Állatszigeten jelenleg is körülbelül 100 kutya és néhány cica várja szerető gazdáját. 10 olyan kutyust mutatunk be, akiket akár a holnapi napon örökbefogadhatnak a lelkiismeretes állatbarátok:
 
Csimbi: 3 éves ivartalanított szuka. Nagyon barátságos, játékos és jóindulatú kutyus, kifejezetten kellemes társaság a gyerekes családoknak. Lakásban és kertben is egyaránt jól érzi magát, kedvenc időtöltése a labdázás, és a sétálás.
 
Gyöck: 7 éves ivartalanított kan kutyus. Kifejezetten nagy mozgásigényű, kertben tartható, bár kissé fázékony, gazdijának erre is figyelnie kell majd. Határozott, de emberközpontú, barátságos kutya, ugyanakkor gyerekek mellé nem ajánlott.
 
Maci: 5 éves kan kutya. Nagyon lelkes és barátságos felnőttekkel és kisgyerekekkel egyaránt. Kifejezetten jó családi kutyus lehet belőle, sőt, más kutyákkal is hamar összebarátkozik. Remekül érezné magát egy kertes házban, ahol gyakran játszhatna gazdijával, és a gyerekekkel.
 
Bori: 6 éves ivartalanított szuka kutyus. Korábban lakásban tartották, azóta az Állatszigeten találta meg ideiglenes otthonát. Szobatiszta, és rendkívül barátságos kutya, bárkinek kiváló társa lehet.
 
Zsömi: 7 éves ivartalanított szuka. Nyugodt, barátságos, nem verekszik. Kedveli a gyerekeket, emberközpontú kutyus. Idős ember mellé, és nagycsaládba, gyerekek mellé is örömmel ajánljuk.
 
Taksony: 7 éves kan kutya. Sokáig az utcán kóborolt, emiatt hetekig félénken viselkedett, mára viszont egy rendkívül barátságos, és nyugodt kutyus lett. Más kutyákkal is jól kijön, játékos, nagy mozgásigényű. Gyerekek és idősek kiváló társává válhat.
 
Oleg: 5 éves kankutya. Bár elég csöndes, és nyugodt természetű, jelzőkutyának is kiváló. Normál aktivitású kutyus, barátkozó és játékos, kertes házban, szerető gazdi mellett kiválóan érezné magát.
 
Tremor: 1 éves kan kutyus. Kiskorában súlyosan megsebezték a lábát, az Állatsziget gondozói és állatorvosai gyógyították meg. Először félénken viselkedik, de ha megismer valakit, és feloldódik a társaságában, remek baráttá válik. Játékos, kajla kutyus, sok szeretetet ad majd jövendőbeli gazdijának.
 
Lucky: 5 éves ivartalanított szuka. Kisgyerek mellé is ajánlott, mivel nagyon játékos és barátságos. Olyan családnak javasoljuk befogadását, ahol meg tudják adni a biztonságos mozgásteret. Más kutyákkal társaságában is jól érzi magát.
 
Kedves: 3 éves ivartalanított szuka. Nagyon barátságos és játékos, jókedvű kutya. Jó fizikumú gazdi szükséges hozzá, rendszeres figyelmet igényel, de ezt bizonyosan meg is hálálja.
 
A kutyusok többségét ivartalanították, beoltották és természetesen megkapták a szükséges féregtelenítést is – már csak felelősségteljes, szerető gazdira van szükségük. Az örökbefogadásról bővebb információt a 435-0533-as telefonszámon kaphatnak.