Zöld út az állatvédelemnek

  •  
  •  
  •  

Határozatban fogadta el a képviselő testület az Állatvédelmi Járőrszolgálat megalapítását és az állatvédelmi feladatok ellátásának havonta történő anyagi támogatását legutóbbi, szeptember 26-iki ülésén a képviselő testület. A szándékosan Újpesten megvalósított kezdeményezés országosan egyedülálló.

A Képviselő-testület az állatvédelmi törvény vonatkozó paragrafusainak alapján döntött úgy, hogy állatvédelmi őrszolgálatot hoz létre, amely feladatok ellátásával az Állatmentő Ligát bízta meg. 

Ahogyan korábban megírtuk, az együttműködés létrejöttét sajtótájékoztató keretén belül jelentették be nyár végén. Az országosan egyedülálló kezdeményezés többrétű feladatkört foglal magában: ilyen például Újpest közigazgatási területén az állatokkal való megfelelő bánásmód figyelemmel kísérése, az állatok védelmére vonatkozó jogszabályok betartásának elősegítése, azok megsértésének felderítése, a kutyafuttatók rendszeres ellenőrzése, Újpest lakosságának rendszeres tájékoztatása a feltárt állatkínzási ügyekről és azok megoldásáról, együttműködés a helyi állatmenhellyel és Budapest Főváros Önkormányzat Állategészségügyi Szolgálat Ebrendészeti telepével a kóbor állatok befogása érdekében. 

Ugyancsak ismert: a szolgálatokon – hivatalos szerv képviselőjeként – rendőr is részt vesz. 

MOA