Zöldfelületeket alakít ki az önkormányzat a Berda József utcában

  •  
  •  
  •  

A Berda József utcában is zajlanak a VEKOP-projekt keretében megvalósuló kerékpáros-hálózat fejlesztések, melyek célja, hogy a biciklizést kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyék, miközben hozzájárulnak Újpest zöld arculatának erősítéséhez. Az előre meghatározott tervek szerint haladva, a fejlesztések egy új, környezetbarát és modern közlekedési kultúra alapjait vetik meg Újpesten.

A projekt azonban nem mentes a kihívásoktól: egy műszaki félreértés némi zűrzavart okozott az osztósávok kialakításával kapcsolatban, az önkormányzat azonban gyorsan reagált és tisztázta a kérdést. Az alaptalan vádakkal és hangulatkeltéssel ellentétben nem lesz betonozás, hanem zöldfelületek kerülnek kialakításra a Berda József utcában, melyek jól illeszkednek a környéken (a Tél utcában, Rózsa utcában) eddig történt zöldítési programba. A füves-gyomos részt bokros-cserjés zöldfelület váltja fel.

Újpest Önkormányzata elkötelezett a fenntartható és zöld közlekedési megoldások mellett, ennek fontos része a helyi kerékpáros-hálózat fejlesztése. Az újpesti zöldítési program nem csak budapesti, de országos szinten is kiemelkedőnek nevezhető.

, , ,