Zöldövezet “aknásítva”

  •  
  •  
  •  

A Káposztásmegyeri Családok Egyesülete szemét- és kutyagumi szedést szervezett április 14-én délelőtt. Az egyesület tagjai odafi gyelnek a közösségre, a környezetük tisztaságára. A kutyapiszok ezen a környéken is több problémát okoz. Ezért Káposztásmegyer II. zöldövezetében, a nagy játszótér mellett gyülekeztek a családok az önkormányzattól, az Újpesti Városgondnokságtól kapott eszközökkel, zacskókkalfelszerelkezve, kora délelőtt.

– A kutyagumin keresztül sok betegség terjed. Nem tudnak játszani a gyerekeink. Persze nem általánosítunk. Sokan felszedik a kutyagumit, de sokan nem. Mi nem kutyaellenesek vagyunk, csak szeretnénk, hogy a parkokban, a játszótereken rend legyen. Ehhez az kell, hogy felelősséggel tartsák az ebeket a környékbeliek. Egyesületünk azért jött létre, hogy jobbá tegyük a lakókörnyezetünket, és elősegítsük a közösségi szemlélet terjedését. Példát is szeretnénk mutatni, ezért vállaltuk ezt a kutyaürüléket gyűjtő délelőttöt – mondja Smohai Ferenc, az egyesület elnöke.

– Minden kutyatartónak ajánljuk, hogy telefonja és a kulcsa mellé tegyen egy zacskót is a zsebébe! Azért költöztünk ide, a zöldövezetbe, hogy a gyerekeink szabadon játszhassanak, de ezt így nem tudjuk megvalósítani, úgyhogy most már muszáj is tennünk valamit – teszi hozzá Nagy-Gerő Eszter, az egyesület tagja. És tettek is, a csepergő eső ellenére sokan takarították parkot.

– J. M.