Zöldzeller receptek

  •  
  •  
  •  

Zellerszár pörkölt
Lecsós alapot készítünk hagymából, fokhagymából, paprikából, paradicsomból olívaolajjal.
Ebbe tesszük a felaprított zellerszárat. Puhára pároljuk, sóval, borssal, fél liter passzírozott paradicsommal, majd a végén édesnemes fűszerpaprikával ízesítjük.
Tésztához, rizshez, burgonyához tálalhatjuk.

Zelleres burgonyasaláta
0,5 kg burgonyát és 0,5 kg zellert megpucolunk, és kockára vágva, sós vízben megfőzzük.
Páclevet készítünk ízlésünknek megfelelően ecet, cukor, só, víz hozzáadásával.
2 szál zöldzellert felkarikázunk, és a leszűrt burgonya és zellerkockákkal együtt a páclébe tesszük. Zöldpetrezselyemmel és szőlőmagolajjal díszítjük.

Zeller krokett
1 db kis zellert, 1 db kis hagymát lereszelünk, 1 szál zöldzellert apróra vágunk. Hozzáadunk 1 db tojást, sót, borsot, és annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Ízlésünk szerint fűszerezhetjük szerecsendióval, őrölt köménnyel, gyömbérrel.
Forró olajban kisütjük.
Tehetünk bele sárgarépát, céklát, burgonyát, ízlés szerint.

Rántott zeller
1 db zellert felkarikázunk 1 cm vastagon, majd 1 percig sós vízben főzzük. Lecsepegtetjük és bepanírozzuk lisztbe, majd tojásba, amibe 1 kanál tejfölt és 1 kanál lisztet tettünk. Végül a zsemlemorzsába lenmagpelyhet, zabkorpát és szezámmagot keverünk, és ebbe forgatjuk a zellerSdarabokat.
Forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat!

Lettner Annamária