Zoran Szpisljak: A biztos előny kiharcolása a cél

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC szerdán 13:00 órakor a Kaposvár II ellen lép pályára a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

A Győr elleni 3-1-es vereség után a Kaposvár II ellen játszik az Újpest a Magyar Kupa ötödik fordulójában. A nyolcaddöntő első mérkőzésére szerdán 13:00 órakor kerül sor Kaposváron, a visszavágót pedig szombaton 16:00 órakor rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.

Kaposvár második csapata a Magyar Kupa első fordulójában a Nagyárpádi SK csapatát verte 11-0-ra, a második felvonásban pedig a PVSK csapatát győzte le 4-1-re. Az NB III-as csapat a harmadik körben a Zalaegerszeget búcsúztatta, miután 1-0-ra nyert, a legutóbbi, negyedik fordulóban pedig a Gyirmót FC ellen jutott tovább 3-2-es győzelemmel.

Ami a lila-fehér sérülteket illeti: Zoran Szpisljak hat játékost kénytelen nélkülözni. A vezetőedző továbbra sem számíthat azokra a játékosokra, akik a Győr elleni mérkőzés előtt sem álltak rendelkezésére különböző sérülések miatt. Tehát Vermes Krisztián, Litauszki Róbert, Simon Krisztián, Dvorschák Gábor és Egerszegi Tamás is kénytelen kihagyni a Kaposvár II elleni találkozót. Darko Markovics rúgást kapott a lábára a hétfői edzésen, így ő sem játszhat.

Zoran Szpisljak, az Újpest FC vezetőedzője a meccs előtti nyilatkozatában elmondta, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít a rendkívül motivált kaposváriak ellen.

Zoran Szpisljak: “Biztos vagyok benne, hogy a kaposváriak nem fognak engedni a saját elképzelésükből hazai pályán, hazai közönség előtt. Nagyon motivált csapattal találjuk majd szembe magunkat, amely mindent megtesz azért, hogy megnehezítse a dolgunkat. Ez a két mérkőzés van még hátra az idei évből, azt várom a játékosaimtól, hogy egy percre se essenek ki a ritmusból, mert végig koncentrálni kell. Természetesen szeretnénk már az első meccsen előnyhöz jutni és olyan eredményt elérni, amely után nyugodtan várhatjuk a visszavágót.”

Amennyiben az Újpest FC továbbjut, a Baja–Kozármisleny párharc győztesével játszhatja a negyeddöntőt. Zoran Szpisljak azonban csak a Kaposvár II elleni mérkőzésekkel hajlandó foglalkozni:

“Csak erre a két mérkőzésre szabad koncentrálnunk, nem szeretnék beleesni abba a hibába, hogy már most a következő fordulóról beszéljek, mikor még tovább sem jutottunk. Arra kértem minden játékosomat, hogy az öltözőben is csak a Kaposvár II legyen a téma, a két meccs után pedig beszélhetünk a további programról.”

A meccset egyébként élőben is végigkövethetik az ujpestfc.hu oldalon.