Zsanettnek jól kezdődött az év

  •  
  •  
  •  

Az UTE birkózója ott akar lenni az ötkarikás játékokon, ezért nem meglepetés, hogy teljes erőbedobással készül a riói olimpiára. Az edzések mellett a versenyek, az eredmények színesíthetik Németh Zsanett hétköznapjait.

Alig kezdődött meg az idei év, az UTE válogatott birkózója máris egy nagy nemzetközi versenyen bizonyította tehetségét. Németh Zsanett Azerbajdzsánban vett részt a nyílt bajnokságon, ahol súlycsoportjában (76 kg) erősebbnél erősebb ellenfelekkel találkozott.

– Nagyon kemény volt a mezőny, hiszen a rendkívül erős hazaiakon kívül is számtalan ismert, jó képességű birkózó nevezett – kezdte Zsanett. – Meg is lepődtem egy kicsit, mert nem számítottam arra, hogy az ünnepek után, röviddel az idényrajtot követően ilyen erős lesz a mezőny. Persze tudhattam volna, hiszen közeledik az olimpia, és mindenki arra készül.

A verseny úgy sikerült, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Zsanett egyre másra vette az akadályokat, olyan formában birkózott, amihezmég az ellenfelek is csak gratulálhattak. Nem is nyerhette más a versenyt, mint az újpestiek büszkesége.

– Maradjon minden így, és akkor nem lehet baj, megszerzem a riói repülőjegyet. Tudom, sokat és keményen kell dolgoznom, de most semmi sem lehet fontosabb ennél. Három válogatóverseny van még hátra az olimpiáig, ezek valamelyikén kell olyan eredményt elérnem, hogy meglegyen a kvóta. Jó volna, ha már az első körben sikert aratnék, akkor nyugodtabban készülhetnék arra, hogy az olimpián értem is szoríthassanak a szurkolók.

(gégé)