Zsűri előtt a Szusza-szobor

  •  
  •  
  •  

Az alkotó, Szabó Sándor Ferenc újpesti műhelyében neves szobrászok zsűrizték Szusza Ferenc készülő, egész alakos szobrát, amely jó kritikákat kapott.

Ahogyan korábban megírtuk, formálódik Szusza Ferenc szobra, az alkotófolyamatnak azonban egy kötelező eljárás, a szakmai zsűrizés is részét képezi. Erre nemrégiben került sor Szabó Sándor Ferenc Virág utcai alkotóműhelyében.

A készülő művet ottjártunkkor két neves, Újpesten lévő alkotásairól is ismert szobrászművész, a Kossuth-díjas Kő Pál és a Munkácsy Mihály-díjas Mihály Gábor szemlézte Szabó Eszter Ágnessel a Képző- és Iparművészeti Lektorátus képviseletében.

Kő Pál elmondta, erős, jó munkát láthatunk, a téma (vagyis Szusza Ferenc személye) szerencsés választás. Az alkotó jó képanyagokból dolgozik, és ugyan a portrék és az egész alakos képek önmagukban messze nem jelentenek garanciát arra, hogy a készülő alkotás is jól sikerül, azonban ez egy jó szobor lesz – tette hozzá elismerően.

Mihály Gábor hasonlóan vélekedett; szerinte is jó alkotás van készülőben. A szobrászművész egyben szeretettel idézte fel: egykoron Újpesten kezdte pályafutását, ezért a város máig nem közömbös számára.

MOA