14,8 milliárdból újulhat meg a Citadella

  •  
  •  
  •  

Az Orbán Viktorral szoros barátságban álló Garancsi István Market Zrt.-je, illetve a Mészáros Lőrinchez köthető ZÁÉV újíthatja fel a Citadellát összesen 14,8 milliárd forintért – írja a PestBuda.

A portál szerint a 4280 négyzetméter alapterületű Citadella harmadában, 1497 négyzetméteren

„a magyarság szabadsághoz vezető útjáról is mesélő, liftekkel akadálymentessé tett kiállító- és bemutatótér születik, de egyelőre nem részletezett fa-, fém-, kő- és festőrestaurátori munkák is elindulnak majd”.

A kertben 13772 négyzetméternyi burkolt és 13390 négyzetméternyi zöldfelület újul meg. A felújítás A kialakított terület befogadóképességét több mint 1200 fősre tervezik.

Az épületbe a felújítás során több liftet is beszerelnek, tehát a Citadella a jövőben akadálymentesen is bejárható lesz.

Ezen felül egy 200 négyzetméteres medencét is építenek majd a területen.

Az udvar nagy részét uraló második világháborús vasbeton légvédelmi bunkert viszont lebontják. Az egykori erődből összesen 200 köbméter vasbeton szerkezetet, 700 négyzetméter válaszfalat, 1400 négyzetméter aljzatbetont, 1400 négyzetméter hideg- és melegburkolatot bontanak majd el.

Mivel konkrét tervek vagy látványtervek még nem kerültek nyilvánosságra, egyelőre nem tudni, hogy pontosan miként kell elképzelni a változásokat, illetve hogyan illeszkedik majd a projekt a főváros által tervezett Gellért-hegyi sikló-projekthez, amely a Citadella megközelíthetőségét növelné.

, , , ,