Valószínűleg kevés olyan ember akad, akit nem mozgat meg egy jó szalonnasütés a barátokkal vagy a családdal. Hiszen mi jobb lehet annál egy nyári estén, mint hogy kiülünk együtt a tűzhöz, beszélgetünk, és közben elkészítjük a vacsoránkat. Jöjjön tehát néhány tipp és fortély a szalonnasütéshez!
Persze, ahogy minden ételnél, itt is fontos maga az alapanyag. Működik a jól bevált sózott zsírszalonna is, de mi mégis inkább a füstölt szalonnát ajánljuk, hiszen ennek még inkább füstös íze van, így még tökéletesebb lehet a végeredmény. Ha a gyomrunk kevésbé bírja a nehéz ételeket, válasszunk a húsosabb fajtákból, a hentesek készséggel segíteni fognak. Válogassunk, ha lehet, a mangalicából, amelynek köztudottan egészségesebb a zsírja.
Kenyér mint köret
Már több lapszámunkban is ajánlottuk a Lipóti Pékség nagyszerű termékeit, és ez most sincsen másképpen. Kicsit hanyagoljuk a diétát, és válasszunk a fehér kenyerek közül egy szimpatikusat. Sütés közben csöpögtessük rá a zsírt, és már készen is van a hamisíthatatlan zsíros kenyér.
Egy kis zöld
Ne feledkezzünk meg a vitaminokról sem. Nézzünk körbe a sorokon, és dobjuk fel az ételünket friss zöldségekkel. Paradicsom, uborka és lilahagyma a jól bevált, de választhatunk akár valami újat is. Például az avokádó különleges íze teljesen új értelmet adhat egy zsíros, szalonnás kenyérnek.
TIPP
Legyünk türelemmel! Sokan túl akarnak esni a sütögetésen, minél hamarabb bele akarnak harapni a sült szalonnába. Várjuk meg míg a nagy lángok lecsitulnak, és a parázs fölé helyezhetjük a nyársunkat. Így jobban átsül az étel, és még a kormos széleket is elfelejthetjük.