A karácsonyi étlapot új ötletekkel gazdagíthatjuk.
Göngyölt tőkehal: A halszeleteket bepácoljuk citromlé, olaj, só, bors keverékébe. Krémet készítünk mustár, humusz, darabolt olívabogyó hozzáadásával. Megkenjük a halszeleteket, majd 1-1 lapkasajtot teszünk, és felgöngyöljük. Serpenyőbe szorosan egymás mellé tesszük, ráöntjük a páclevet majd pirosra sütjük.
Tepsibe sült színes zöldségek: Feldarabolt póréhagyma, sütőtök, cékla, édesburgonya hozzávalókat tepsibe tesszük, fűszerezzük őrölt kömény, só, bors keverékével, és meglocsoljuk repceolajjal, és kevés vízzel. Puhára pároljuk a sütőben.
Ínyenc majonézes burgonyasaláta: A burgonyasalátába csemege uborkát, lila hagymát szeletelünk és friss korianderrel tálaljuk.
Sajtos kukoricaleves: Reszelt hagymát pirítunk olajon, majd mirelit kukoricát teszünk rá. Felengedjük vízzel, majorannával, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. 1 evőkanál zabpehelyliszttel, 4 dl rizstejszínnel behabarjuk. Reszelt sajttal tálaljuk.
Kolbászos tűzdelt karaj: Cserkész kolbászt fűzünk a karaj közepébe. Kívülről fokhagyma, kaliforniai paprika, szalonna és csemege uborka darabokkal tűzdeljük. Megsózzuk és tepsiben, olajon, kevés vízzel puhára sütjük.
Sárgarépás tört burgonya: A főtt zöldségeket megtörjük, és kókusz olajjal, sóval eldolgozzuk.
Párolt almás vöröskáposzta: 1 fej lereszelt káposztát 1 fej aprított hagymával olajon megpirítjuk, majd 2 reszelt almát keverünk hozzá. Balzsamecettel, római köménnyel, citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
Lettner Annamária