Karácsonyi ötletek

  •  
  •  
  •  

A karácsonyi étlapot új ötletekkel gazdagíthatjuk.

Brokkolikrémleves pörkölt mogyoróval: Brokkolilevest készítünk, behabarjuk tejföllel, majd 1 evőkanál mogyoróvajjal, és 1 evőkanál tahinivel leturmixoljuk. Pörkölt mogyoróval tálaljuk.

Göngyölt tőkehal: A halszeleteket bepácoljuk citromlé, olaj, só, bors keverékébe. Krémet készítünk mustár, humusz, darabolt olívabogyó hozzáadásával. Megkenjük a halszeleteket, majd 1-1 lapkasajtot teszünk, és felgöngyöljük. Serpenyőbe szorosan egymás mellé tesszük, ráöntjük a páclevet majd pirosra sütjük.

Tepsibe sült színes zöldségek: Feldarabolt póréhagyma, sütőtök, cékla, édesburgonya hozzávalókat tepsibe tesszük, fűszerezzük őrölt kömény, só, bors keverékével, és meglocsoljuk repceolajjal, és kevés vízzel. Puhára pároljuk a sütőben.

Ínyenc majonézes burgonyasaláta
: A burgonyasalátába csemege uborkát, lila hagymát szeletelünk és friss korianderrel tálaljuk.

Sajtos kukoricaleves: Reszelt hagymát pirítunk olajon, majd mirelit kukoricát teszünk rá. Felengedjük vízzel, majorannával, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. 1 evőkanál zabpehelyliszttel, 4 dl rizstejszínnel behabarjuk. Reszelt sajttal tálaljuk.

Kolbászos tűzdelt karaj: Cserkész kolbászt fűzünk a karaj közepébe. Kívülről fokhagyma, kaliforniai paprika, szalonna és csemege uborka darabokkal tűzdeljük. Megsózzuk és tepsiben, olajon, kevés vízzel puhára sütjük.

Sárgarépás tört burgonya: A főtt zöldségeket megtörjük, és kókusz olajjal, sóval eldolgozzuk.

Párolt almás vöröskáposzta: 1 fej lereszelt káposztát 1 fej aprított hagymával olajon megpirítjuk, majd 2 reszelt almát keverünk hozzá. Balzsamecettel, római köménnyel, citromlével, sóval, borssal ízesítjük.

Lettner Annamária

, ,