Címke: karácsony

22
dec

Egressy Zoltán: A csodahangszerbolt

"Lilla nagyon szerette a zenét. Amikor hazaért az iskolából, első dolga volt, hogy bekapcsolja a számítógépét. Voltak kedvencei, főkedvencei, és egy fő-fő-főkedvence: a Szívkapitány című dal! Vagy százszor végighallgatta már, kívülről fújta a dallamot és a szöveget, de azt is élvezte, amit a képernyőn látott. Rajzfilmfigurák muzsikáltak, volt, aki zongorázott, valaki dobolt, és trombitán is játszott egy alak." Egressy Zoltán meséje.
21
dec

Idén is beindul a „négylábú szeretetfutár”

A Rex Kutyaotthon Alapítvány idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy az ünnepek közeledtével a menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet.
21
dec

Ópest: Szomorú karácsony Újpesten – A mulatozó férfi minden vagyonát ellopták

A 20. század első karácsonya elég szomorúra sikerült Glausz Ulrik újpesti polgár számára, akit legnagyobb pechjére, leginkább saját hibájából, éppen karácsony szenteste szabadítottak meg minden vagyonától. A korabeli bulvársajtó szomorúan adta hírül: a tolvajok még a legszentebb ünnep idején sem pihennek.
20
dec

Tüzesen, sűrűn, ízesen

Bár a karácsonyi szokások egyre univerzálisabbak, minden népnek megvannak a maga hagyományai és ételei, amik nélkül nem telhet el a szeretet ünnepe. Molnár István Gábor, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökének segítségével most az egyik legvallásosabb nép, a cigányság karácsonyi szokásait mutatjuk be.
17
dec

Legyen tudatos az ünnep! Tippek a csomagolásmentes karácsonyhoz

Manapság szerencsére már senkinek sem kell bizonygatni azt, hogy mennyire nagy szükség van a tudatos(abb) gondolkodásra. Nézzünk pár környezet- és pénztárcabarát megoldást az ünnepi időszakra!
17
dec

Idén is együtt ünnepelték a karácsonyt a káposztásmegyeriek

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is összegyűltek a káposztásmegyeriek advent harmadik hétvégéjén, hogy közösen, zenével, nasival és a Mikulással ünnepeljék meg a karácsonyt.
15
dec

A karácsony gyógyító ízei

Szegfűszeg, fahéj, gyömbér, szerecsendió. Néhány azok közül a fűszerek közül, amelyek egyből az ünnepet juttatják eszünkbe és amellett, hogy illatukkal és ízükkel hozzájárulnak a karácsony utánozhatatlan hangulatához, még szervezetünkre is jótékonyan hatnak.
14
dec

Karácsonyi menü: a sütőtöktől a zserbóig

A Központ Bisztró tulajdonosa és séfje, Galajda Péter és Micsinai Zsolt egy olyan három tételből álló menüsort ajánlottak, amit bárki egy kis odafigyeléssel el tud készíteni.
13
dec

We Wish You a Merry Streaming! – Karácsonyi filmajánló

A Netflix idén sem hagy cserben minket az ünnepek alatt, és számos kiváló karácsonyi filmet és sorozatot sorakoztat fel a kínálatában, amelyek tökételes kellékei lehetnek egy ünnepi estéhez. Úgyhogy ideje bekészíteni egy jó tojáslikőrt, kakaót, forró csokit és bejglit. Jó szórakozást kívánunk!
10
dec

Meggyújtották advent második gyertyáját

December 10-én a második adventi gyertya is meggyulladt, a remény üzenetét hordozva, az ünnepi díszekbe öltözött Szent István téren.