A meleg nyári napokon az üdítő, hűvösebb hőmérsékletű ételek a legalkalmasabbak a vendégek számára.
Töltött kovászos uborka: Az uborkákat középen kivájjuk. A közepéből kivett részt belekeverjük körözöttbe, amibe vágott újhagymát és retket teszünk. Vágott kaporral ízesítjük, majd ezzel megtöltjük az uborkákat.
Töltött paradicsom: A paradicsom kerek tetejét levágjuk, félretesszük. A közepét kiszedjük kiskanállal. Majonézes burgonyát készítünk apróra vágott burgonyával. Belekeverjük a paradicsom kivájt közepét, szárzellerrel és petrezselyemmel ízesítjük. Megtöltjük a paradicsomokat kissé púpozva, majd rátesszük a levágott paradicsomtetőt.
Töltött kaliforniai paprika: A paprikát a szára alatt 1 cm-re levágjuk. A benne lévő ereket kiszedjük. Tésztasalátával töltjük, és a paprika levágott kalapjával lefedjük.
Tésztasaláta: Apró kagylótésztát puhára főzünk, leszűrjük. Majonézes mártásba tesszük, amibe cukkinit reszelünk, majd virslit karikázunk bele.
Töltött kígyóuborka: Az uborkát 6 cm-es darabokra, majd hosszában félbe vágjuk. Kivájjuk a közepét. Főtt tojásokat villával összetörünk, mustárral, zúzott fokhagymával, az uborka kivájt részével elkeverjük. Belereszelünk sárgarépát, sóval, borssal, szerecsendióval, és aprított sárgarépa zöldjével ízesítjük. Ezzel töltjük meg az uborkadarabokat.
Magvas kosárkafalatok: Mirelit leveles tésztát vékonyra nyújtunk és muffinformába korongokat szaggatunk. Kikenjük a formákat, beletesszük a tésztát, megszurkáljuk az alját, és kisütjük. Sajtkrémet kikeverünk lenmagpehely, vágott tökmag, napraforgó és szezámmag hozzávalókkal. Pirospaprika-kockákat teszünk bele. Ezzel töltjük meg a kosárkákat, és reszelt sajtot szórunk rá.
Lettner Annamária