Három futballcsapatban véd az egykori magyar bajnok pólós

  •  
  •  
  •  

Három korosztály futballistáit boldogítja Kristóf András. A boldogít kifejezést tessenek szó szerint érteni, hiszen szerény dolgozatunk hőse nemcsak a meccsek után, szavakban jeleskedik, de pályán, azaz a kapuban is odateszi magát.  

Mondjuk dumában sem lehet zavarba hozni, annál is kevésbé, mert régi uszodai ember – magyar bajnok pólós és BEK-bronzérmes volt az újpestiekkel –, s ugye, aki a medencék világában kapott szövegalkalmazási- és értelmezési kiképzést, azt nem lehet zavarba hozni egy-egy könnyelmű beszólással, mert rögvest ott a riposzt.

Nos, Kristóf Bandi, azaz Csoki 58 évét meghazudtoló fürgeséggel hárítja a kapuja felé tartó bombákat. – Egy kicsi mozgás mindenkinek kell – mondja, mintha csak könnyű, mindennapi levezetésként védene a BVSC három „túlkoros” futballcsapatában. – Három éve még a Masters vb-n is szerepeltem a pólósokkal, de mára csak a foci maradt – mondja. Ráadásul, nem afféle „egyelőre nincs jobb” alapon vetik be Csokit, hiszen a vasutasoknál a kiemelt öregfiúk, az old boys és a veterán csapatban is oszlopos tag. Bár azt elismeri, hogy az öregfiúk meccseit egyszer-egyszer azért kihagyta. A veteránoknál azonban állandó (fő)szereplő. – A párom angyali türelemmel megáldott hölgy, és nem nagyon teszi szóvá, hogy hetente vagy három nap a focié. Tudja, hogy ennyi kell nekem, ráadásul kenyérre lehet kenni egy meccs után. Sőt, előtte is – enged bepillantást az otthoni fogadtatásba is. Azt csak csendben és nagyon vastag zárójelben teszi hozzá, hogy párjának a legeslegangyalibb türelmére is szüksége volt ahhoz, hogy a családi béke megőrzése érdekében ne használjon csúnya szavakat a futballal kapcsolatban, amikor a hónap elején a járvány miatt elmaradt meccseket pótolták. Két hét alatt nyolc meccs. Páratlan a maga nemében, sőt, hozzáértők szerint ez már igazi rekord. De még ezt is megjavíthatja.

GG

, ,