Címke: sport

16
máj

Kutyaszánhúzás a Farkaserdőben, gokart Káposztásmegyeren – Különleges sportok a múlt századból

Kutyaszánhúzás a Farkaserdőben, gokart Káposztásmegyeren... Feledésbe merült, különleges sportágak, amelyek főként a ’90-es években voltak meghatározó szereplői voltak a kerületnek. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.
11
máj

Idén is megmozgatta Újpestet a negyedszázados Futó- és Kerékpáros Fesztivál

Idén is megmozgatta a várost a tavaszi Futó- és Kerékpáros Fesztivál és az Újpesti Félmaraton; előbbi kerek jubileumot ünnepelhetett, ugyanis negyedszázaddal ezelőtt rendezték meg először, akkor még „Fuss egy fáért” néven az azóta is töretlenül népszerű családi sporteseményt.
8
máj

Emlékbizottság alakult az UTE alapító elnökének tiszteletére

Megalakult a Goll János Emlékbizottság, melynek célja, hogy méltó módon őrizze az UTE első elnökének emlékét. A bizottság tagjai között történetkutató, médiaszakember, szervezett szurkolói kapcsolattartó és jogász található, mindannyian fanatikus Újpest-szurkolók.
5
máj

Hat góllal, simán kiütötték a Ferencvárost az újpesti vízilabdás lányok

Május 5-én vasárnap hazai pályán, a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában fogadta az UVSE csapata a Ferencvárost a női vízilabda ob I fináléjának első összecsapásában. A lilák fölényes, 12-6-s győzelmet arattak a fővárosi rivális ellen, így jövő szerdán akár meg is szerezhetik a bajnoki címet.
3
máj

Egyedülálló produkció az UP-ban – a Face Team akrobatikus sportszínház

Idén húszéves a Face Team, Magyarország első és egyetlen akrobatikus sportszínháza. Az évfordulóra egy különleges színdarabbal készültek, amelynek a premierje az UP Újpesti Rendezvénytéren volt. A nagy sikerre való tekintettel a Face Team az UP rendszeres fellépője lesz. Takács Áronnal, a csapat vezetőjével beszélgettünk.
1
máj

Nincs olyan, hogy „én”, csak olyan van, hogy „mi” – interjú Faragó Kamillával, az UVSE csapatkapitányával

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület női csapata sikert sikerre halmoz, az újpesti lányok ősszel Magyar Kupát nyertek és Európai Szuperkupa-döntőt játszottak. A sikerekben jelentős részt vállalt a 23 éves csapatkapitány, Faragó Kamilla, aki az olimpiára készülő válogatottnak is oszlopos tagja. Az újpesti neveltetésről, az ötkarikás játékokról és a süteményről is beszélgettünk a fiatal vízilabdázó kiválósággal.
30
ápr

Indul az UTE Minden Sport Program második évfolyama

Az UTE új multisport szakosztálya 2023 őszén indította el egyedülálló Minden Sport programját újpesti általános iskolásoknak, akik a program során hat különböző sportágat próbálhatnak ki. A kezdeményezés nagy sikert aratott, így idén szeptemberben elindul a második évfolyam is, melyre már várják a jelentkezéseket.
28
ápr

3000 kilométert futottak az újpestiek a Futókörök Napján

Idén először vett részt Újpest az országszerte megrendezett Futókörök Napja eseményen, ahol húsz budapesti és vidéki helyszín versenyzett egymással. Az április 27-én, a Szilas Futókörnél tartott egész napos sportrendezvényen 445 újpesti vállalta a kihívást, akik összesen 2989 kilométert futottak le.
22
ápr

Nagy Bernadett, az UTE birkózója: “Olimpiai aranyat akarok”

Nem kis bravúr Nagy Bernadetté. Az UTE 76 kg-ban versengő birkózója Bakuban megváltotta a repülőjegyet a párizsi olimpiára. Az olimpikon sportolóval beszélgettünk.
21
ápr

Schumann Péter emlékére – Dunai Ede nekrológja

Életének 70. évében 2024. április 5-én elhunyt az Újpest háromszoros bajnok labdarúgója, Schumann Péter. Dunai Ede író emlékezik barátjára, mindenki Sumijára.