Címke: sport

22
ápr

Nagy Bernadett, az UTE birkózója: “Olimpiai aranyat akarok”

Nem kis bravúr Nagy Bernadetté. Az UTE 76 kg-ban versengő birkózója Bakuban megváltotta a repülőjegyet a párizsi olimpiára. Az olimpikon sportolóval beszélgettünk.
21
ápr

Schumann Péter emlékére – Dunai Ede nekrológja

Életének 70. évében 2024. április 5-én elhunyt az Újpest háromszoros bajnok labdarúgója, Schumann Péter. Dunai Ede író emlékezik barátjára, mindenki Sumijára.
21
ápr

Tavaszi Sportpartival rajtolt el az újpesti sportszezon

A hagyománynak számító Tavaszi Sportpartival rajtolt el az újpesti sportszezon április 20-án szombaton. A Bánka Kristóf Sportközpontban ezúttal is látványos bemutatók, kispályás focibajnokság és megannyi sportolási lehetőség várta a kicsiket-nagyokat, és természetesen a mindig népszerű főzőverseny sem maradhatott el.
18
ápr

Futni mindenki tud: de nem mindegy, hogyan! – Takács Balázst, az Újpesti Félmaratonok győztesét kérdeztük

Az újpesti futók számára ismerős lehet Takács Balázs neve, hiszen az atléta a kettőből kétszer nyerte meg az Újpesti Félmaratont. A fiatalember lételeme a futás, amely feltölti, ellazítja, és csodás élményekkel gazdagítja az életét. Takács Balázs azt is elárulta, hogyan érdemes felkerekedni futni.
9
ápr

Kapás Boglárka ezüstérmes 200 méter vegyesen az úszó országos bajnokságon

Ezüstérmet szerzett 200 méter vegyesen az UTE úszóklasszisa, Kapás Boglárka a Duna Arénában rendezett úszó országos bajnokság első napján.
8
ápr

Április 27-én Futókörök Napja Újpesten

Idén Újpest is részt vesz az országszerte meghirdetett Futókörök Napja programban. Az április 27-én szombaton megrendezett nagyszabású futóversenyt az a város vagy kerület nyeri, melynek futópályáján a nap során a legtöbb kilométert teszik meg a résztvevők. Az újpestiek a nemrég átadott Szilas Futókörnél teljesíthetik a kihívást.
30
márc

Elhunyt Juhász Péter, az Újpest legendája

75 éves korában elhunyt Juhász Péter olimpiai ezüstérmes válogatott labdarúgó, az Újpest hétszeres magyar bajnok balhátvédje.
21
márc

Idén is tavaszi sportparti a Bánka Kristóf Sportközpontban

Tavasszal ismét mozogni hívja a gyerekeket és a felnőtteket Újpest Önkormányzata. Április 20-án szombaton rendezik a kerületi hagyománynak számító tavaszi sportnapot, az év első mozgalmas, szabadtéri közösségi eseményét.
14
márc

Az ötkarikás játékokon szurkolhatunk Péni István újpesti sportlövőnek

Péni István, az UTE versenyzője ezüstérmes lett a légpuskások viadalán a győri Európa-bajnokságon, ezzel a magyar sportlövő kvótát szerzett a párizsi olimpiára. A döntő után Péni István elárulta, miképpen élte meg, hogy párhuzamosan zajlott a verseny az ötkarikás részvétel jogáért és az Eb-érmekért.
11
márc

Az UTE-s Márton Viviana is ott lesz a párizsi olimpián

Február 10-én vasárnap két magyar tekvondós, Józsa Levente és az UTE színeiben versenyző Márton Viviana is olimpiai kvótát szerzett a Szófiában rendezett kvalifikációs tornán.