A színészlegenda Sinkó László előtt tiszteleg az új kiállítás

  •  
  •  
  •  

Sinkó László színészóriásnak állít emléket a tárlat, mely az UP Rendezvénytérben nyílik meg augusztus 29-én, 18 órakor. Az állandó kiállításon a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas színművész személyes tárgyai is láthatók. Kevesen tudják, hogy Sinkó László újpesti kötődésű volt, hiszen nagyapja, Sinkovits Jenő évtizedekig városunkban dolgozott.

fotó: Fortepan

Sinkó László lánya, Sinkó Andrea szorgalmazta, hogy a kiállításnak Újpest adjon otthont; Bedő Kata kulturális alpolgármester teljes mellszélességgel kiállt a kezdeményezés mellett. Az augusztus 29-én megnyíló állandó tárlaton Sinkó László színművész jelmezei, használati tárgyai és a színészlegendát megörökítő fényképek is láthatók lesznek.

Sinkó Andrea, a Sinkó László Művészeti és Kulturális Alapítvány elnöke örömét fejezte ki, hogy az UP Rendezvénytér egyik termében nyílhat meg ez a kiállítás. Bedő Kata alpolgármester azt is elárulta, hogy az UP Rendezvénytér színháztermét átnevezik Sinkó László teremmé.

A legendás színművész 2015-ben hunyt el. Az egyik legnagyobb magyar színész, Sinkovics Imre ugyancsak zseniális öccsét 2014-ben a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának választották, korábban a Nemzet Művésze címmel, Kossuth- és Jászai Mari-díjjal tüntették ki. Lánya, Sinkó Andrea a magyar ritmikus sportgimnasztika megkerülhetetlen alakja, minden idők legeredményesebb magyar RG versenyzője.

BJ

, , ,