Újpesti virtuóz mutatkozik be a Városházi Estéken

  •  
  •  
  •  

Újpest egyik komolyzenei csillaga, Vörösváry Márton hegedű- és zongoraművész lép színpadra a Városházi Esték következő előadásán. A zenészt a MÁV Szimfonikusok kísérik a Városháza dísztermében augusztus 28-án 18 órai kezdettel.

fotó: Várai Mihály

A tősgyökeres újpesti virtuóz a Szülőotthonban látta meg a napvilágot, s mai napig is városunkban él. A 27 éves Vörösváry Márton 5 évesen kezdett el hegedülni az Újpesti Erkel Gyula zeneiskolában, tanára Skripeczky Istvánné volt. Ugyancsak az Erkel Gyula zeneiskolában, 7 éves korában kezdett el zongorázni, tanára Sebestyénné Zádor Ilona volt. Vörösváry Márton számos nemzetközi hegedű- és zongoraversenyen ért el illusztris helyezéseket. 2006-ban pedig felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségek osztályába.

Az újpesti művész rendkívül nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy szülőhazájában és a Városházi Estéken is bemutatkozhat, korábban az Újpesti Közművelődési Kör meghívására a Polgár Centrumban lépett fel.

Vörösváry Márton a következő programot adja elő: Wieniawski: D-dúr Polonaise Concert (hegedű), Chopin: f-moll zongoraverseny I. tétel (zongora)

Az ifjú művésznek ez a legelső közös hangversenye a MÁV Szimfonikus Zenekarral.

A részvétel regisztrációhoz kötött.

BJ

 

, , , , ,