Címke: kultúra

16
máj

Megnyílt a Péli Tamás Múzeum Újpesten

Ünnepélyes keretek között nyitották meg az egyik legjelentősebb roma képzőművész, Péli Tamás állandó tárlatát a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban május 15-én. A fiatalon elhunyt festő jelentős alkotásait mostantól egy helyen, Újpesten láthatja a közönség.
14
ápr

Vecsei H. Miklós és a QJÚB színházkoncertjével folytatódott a Városházi Esték

Különleges színházkoncertre invitálta az érdeklődőket a Városházi Esték legutóbbi eseménye: Vecsei H. Miklós és a QJÚB zenei formáció a Csoóri Sándor életműve előtt tisztelgő Párbeszéd, sötétben című előadást hozta el Újpestre.
12
ápr

Így ünnepelték a magyar költészet napját az UPódiumban

A magyar költészet napja alkalmából Kepes András és Gubik Petra voltak Juhász Anna vendégei a második születésnapját ünneplő UPódium irodalmi szalonban. A közös nevező természetesen József Attila és a versek.
30
márc

Ismét UPódium: Kepes Andrással és Gubik Petrával ünnepel Juhász Anna

Az UPódium következő estjén, április 11-én Kepes András író, televíziós személyiség és Gubik Petra Junior Príma Díjas színművésznő beszélgetnek Juhász Anna irodalmár-háziasszonnyal. Ugyancsak színpadra lép Tempfli Erik Artisjus-díjas zongoraművész.
26
márc

Színes programok Újpesten a költészet napja alkalmából

Folytatódik az UPódium és a Városházi Esték, de könyvbemutatóval és egy különleges művészeti projekt díszbemutatójával is várják az újpestieket áprilisban, a magyar költészet napjához kapcsolódóan.
26
jan

Bankrablás Újpesten – Jolsvai András új könyve

Két őszi nap Újpesten címmel jelent meg Jolsvai András író, újságíró, szerkesztő, helytörténész könyve az 1908-ban az Árpád úton történt bankrablás izgalmas történetéről.
22
jan

A „Harmóniák Hercege” hazatért – Szűts István volt az Újpesti Közművelődési Kör vendége

Szűts István előadóművészt, Újpest díszpolgárát látta vendégül évadnyitó estjén az Újpesti Közművelődési Kör.
18
jan

UPódium: Háy János és Kollár Klemencz László érkezik Juhász Annához

Sikertörténet a javából az UPódium. A Juhász Anna által vezetett rendezvénysorozat immár nyolcadik estje a magyar kultúra napja keretében folytatódik. Ezúttal Háy János író-költővel és Kollár Klemencz László zenésszel beszélget az irodalmár, január 22-én. Juhász Annát kérdezte az Újpesti Napló.
4
jan

Koncertek, irodalmi est és könyvbemutató is várja az újpestieket a magyar kultúra napja alkalmából

2024-ben ismét különleges programokkal ünnepli a magyar kultúra napját Újpest. A Himnusz születésének 201. évfordulója, január 22. alkalmából valamennyi művészeti és kulturális ágazat megjelenik a kerületben, természetesen ezúttal is ingyenes programok keretében.
14
dec

Múlt és jövő: 35 éve alakult újjá az Újpesti Közművelődési Kör

Régi-új otthonában, a XIX. század végén épült Polgár Centrum sokat látott falai közt tartotta hagyományos évadzáró klubestjét a 35 éve, 1988 decemberében újjáalakult, a kerületben élő, dolgozó vagy más módon a városrészhez kötődő értelmiségiekből álló Újpesti Közművelődési Kör.