Címke: Újpesti Közművelődési Kör

22
jan

A „Harmóniák Hercege” hazatért – Szűts István volt az Újpesti Közművelődési Kör vendége

Szűts István előadóművészt, Újpest díszpolgárát látta vendégül évadnyitó estjén az Újpesti Közművelődési Kör.
20
jan

„Életre szóló a kötődés” – dr. Kőrös András Arany Horgony díjat kapott

Újpest történetének és szellemi értékeinek kutatásában, ápolásában végzett munkájáért az Újpesti Városvédő Egyesület Arany Horgony-díját vehette át decemberben dr. Kőrös András, az újpesti közművelődés és civil élet megkerülhetetlen alakja, fáradhatatlan szervezője, Újpest díszpolgára. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett nyugalmazott kúriai tanácselnök, címzetes egyetemi docens születése óta Újpest-Kertvárosban él, családja még a XIX. században települt Újpestre, szó szerint minden ideköti őt.
14
dec

Múlt és jövő: 35 éve alakult újjá az Újpesti Közművelődési Kör

Régi-új otthonában, a XIX. század végén épült Polgár Centrum sokat látott falai közt tartotta hagyományos évadzáró klubestjét a 35 éve, 1988 decemberében újjáalakult, a kerületben élő, dolgozó vagy más módon a városrészhez kötődő értelmiségiekből álló Újpesti Közművelődési Kör.
29
jan

Jubileumi kiállítás a harmincöt éves Újpesti Közművelődési Körrel

A magyar kultúra napját ünnepelte Újpest az elmúlt napokban. A rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye az Újpesti Közművelődési Kör...
3
dec

Ki mit tud? – Vetélkedő Újpestről

Az Újpesti Helytörténeti Alapítvány szervezésében 2022. no­vember 15-én lezajlott a XXIX. Helytörténeti Vetélkedő, amelyen a városrész...
24
márc

„Az nem lehet, hogy annyi szív hiába onta vért”

Március 15-én ismét együtt ünnepelt Újpest.
10
okt

Városunk hírnevét öregbítik

Október 1-jén vehették át okleveleiket azok a sportolók, akik a tokiói olimpián írták be nevüket az Újpest dicsőségéről szóló könyvbe.