Címke: megemlékezés

15
márc

1848-49 hőseire emlékeztek Újpesten

Az újpesti városvezetők és civilek közösen emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc hőseiről nemzeti ünnepünkön, március 15-én az újpesti Petőfi-szobornál.
24
febr

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából koszorúzással emlékeztek a mártírokra Újpesten.
19
febr

A fehérterrorban kivégzett újságírókra emlékeztek

A fehérterror áldozataira, a 104 éve meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára emlékezett Újpest Önkormányzata február 16-án a gyilkosság helyszínén, az újpesti Duna-parton.
18
febr

A hat éve tragikusan elhunyt rendőr-járőrre emlékeztek

Hat évvel ezelőtt, 2018. február 15-én szolgálatteljesítés közben, tragikus körülmények között hunyt el Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester, a IV. Kerületi Rendőrkapitányság járőre. A hős újpesti rendőrre emlékeztek a tragédia évfordulóján.
30
jan

A kitelepített németekre emlékeztek

Idén is, mint sok éve januárban, megemlékeztek a Magyarországról 1946-ban kitelepített németekről az újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat Nyár utcai épületénél.
24
jan

Erkel Tiborra emlékeztek

Újpest díszpolgára, Erkel Tibor zongoraművész, zenei rendező emléke előtt hajtottak fejet az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola falán álló emléktáblájánál január 23-án.
3
jún

„Mondjuk ki: Trianon igazságtalan volt”

Június 2-án a Fájdalmas anya szobránál emlékezett az újpesti önkormányzat a trianoni békediktátum aláírásának 103. évfordulójára.
23
márc

Kokárdába borultunk március idusán

Ebben az évben is méltó módon emlékezett Újpest 1848. március 15-re.
10
febr

Idén is megitatták az újpesti Villon szobrát

Berda Józsefre emlékeztek.
9
febr

Erkel-emlékezet a zeneiskolán

Erkel Tibor emléke előtt hajtottak fejet az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola falán álló emléktáblájánál, január 25-én.