Címke: Arany Horgony-díj

2
febr

Ipacs Lászlóné Magyarkúti Éva: hatalmas megtiszteltetés az Arany Horgony-díj

Arany Horgony díjjal tüntették ki Ipacs Lászlóné Magyarkúti Évát, az Újpesti Torna Egylet elnökségi tagját, sportszervezőjét és hagyományőrzőjét. Az Újpesti Városvédő Egyesület rangos elismerését kétévente adják át mindazoknak, akik kiemelkedő érdemeket szereztek Újpest múltjának kutatás és szellemi örökségének ápolása területén. Az „UTE szívének” tartott helytörténész egyáltalán nem számított a megtisztelő díjra, az érdem szerinte egyúttal a lilákhoz is került.
20
jan

„Életre szóló a kötődés” – dr. Kőrös András Arany Horgony díjat kapott

Újpest történetének és szellemi értékeinek kutatásában, ápolásában végzett munkájáért az Újpesti Városvédő Egyesület Arany Horgony-díját vehette át decemberben dr. Kőrös András, az újpesti közművelődés és civil élet megkerülhetetlen alakja, fáradhatatlan szervezője, Újpest díszpolgára. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett nyugalmazott kúriai tanácselnök, címzetes egyetemi docens születése óta Újpest-Kertvárosban él, családja még a XIX. században települt Újpestre, szó szerint minden ideköti őt.
19
dec

Átadták az Arany Horgony-díjakat

Az Újpesti Városvédő Egyesület Arany Horgony-díjával tüntették ki Dr. Kőrös Andrást, az egyesület alapító tagját, nyugalmazott kúriai tanácselnököt, címzetes egyetemi docenst és Ipacs Lászlóné Magyarkúti Évát, az Újpesti Torna Egylet elnökségi tagját, sportszervezőjét és hagyományőrzőjét.