A mosoly országából érkezik

  •  
  •  
  •  

Örökifjú, színpadra termett, kivételes tehetségű művész, akinek ma is “jól áll” a szubrett szerep, de a nagyasszonyi is. A színpadon énekel, táncol, ropja a csárdást, szórja a cigánykerekeket, és spárgában pihenve söpri be, ha a szerepe úgy kívánja, a tapsot.

Színpadra lép a népszerű operettekben, így Mikiként A mosoly országában, Zórikaként és Jolánként a Cigányszerelemben vagy éppen A víg özvegy, a Marica grófnő, a Cirkuszhercegnő, a Csárdáskirálynő, a Csókos asszony általa megformált karaktereiben. Nemrégiben Rózsika, a tábori szakácsnő szerepébe állt be a retroslágerekkel teli Neoton-musicalbe, a Szép nyári napba, valamint saját családi zenés “meseshow-jában” ő Oszi Boszi, a repülő nagyanyó. Bejárta az egész világot, turnézik, próbál, ezerrel pörög, és örömmel várja a találkozást az újpesti közönséggel a majálison.

Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. S ha még kétsége lenne az olvasónak a helyes válasz megadásában, hogy kiről is esik szó eme sorokban, segítünk: büszke anyuka, remekül főz, és imád barkácsolni, fúrni- faragni. Igen, kitalálták: a Budapesti Operettszínház művésze, Oszvald Marika lesz a csütörtöki majális sztárvendége!

B. K.