A Piac-Placc átadja helyét az Újpesti Karácsonyi Vásárnak

  •  
  •  
  •  

November 15-én még látogatható lesz, majd téli szünetre „megy” az újpesti Piac-Placc, amely szombatonként az újpestiek kedvenc szemlélődő- és vásárlóhelye. A Duna sétányon és a városháza hátsó homlokzatánál lévő közkedvelt árusítás természetesen csak átmeneti ideig szünetel.

– A téli időjárás nem kedvez a szabadtéri árusításnak és a nézelődésnek sem, ráadásul nemsokára az Újpesti Karácsonyi Vásár faházai és standjai kapnak
itt helyet. Felépül a Szent István téren a nagyszínpad is – mondja Práger Ferenc, az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok vezetője.
– A most záródó szezonban már olyan népszerű volt a Piac-Placc, hogy növelni kellett az árusítóhelyek számát, összesen kétszáz asztalon kínálhatják otthon feleslegessé vált holmijaikat az árusok, legyen az akár használt ruhanemű, kiegészítő, könyv vagy régiség. A Piac-Placcot 2015 márciusában folytatjuk, az elárusítóhelyekre január közepén lehet majd jelentkezni. A lehetőségről az Újpesti
Naplóban és az Ujpest.hu weboldalon is tájékoztatást adunk – emeli ki Práger Ferenc.

B. K.


Az Újpesti Párbeszéd kérdőíveire visszaérkezett korábbi válaszokból kitűnt, a helyiek nagyon szerettek volna egy hangulatos kis piacot, ahol otthon feleslegessé váló holmijaikat eladhatnák. A lakossági kérés nyomán az önkormányzat támogatta az újpesti Piac-Placc létrejöttét. A standokon szombatonként minden otthon feleslegessé vált apróságot, használati tárgyat eladhatnak az erre vállalkozók, kivéve élelmiszert, vegyi árut, virágot vagy élő állatot.