Adventi koncertet adnak Újpest büszkeségei

  •  
  •  
  •  

December 12-én és 13-án is koncertezik a fiatal Vörösváry-testvérpár, akik nem is olyan régen diákösztöndíjat vehettek át a városházán.

Vörösváry Ibolya és Vörösváry Márton december 3-án Házy Erzsébet előadó-művészeti diákösztöndíjat kaptak Újpest Önkormányzatától, kimagasló művészi munkájuk elismeréseként.

Két helyszínen is meghallgathatjuk a testvérpárt a hétvégén, először 12-én az Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtárban, 13-án pedig az Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat ünnepségén. Három hangszert szólaltatnak meg a koncertek alatt, Ibolya brácsán, Márton hegedűn és zongorán játszik. Az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre járnak, de Újpest mindig előrekerül a programoknál, rengeteg koncertet adtak már számos alkalommal a
közönségnek.

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár szeretettel vár minden kedves érdeklődőt 2014. december 12-én, pénteken a 16-tól 20 óráig tartó, Adventi órák című rendezvénysorozatára, amelyen a Vörösváry testvérek 18 órakor kezdenek a könyvtár olvasótermében, az V. kerületben a Molnár utca 11. szám alatt.

Műsor:

Eugène Ysaÿe: Hegedű-szólószonáta, op. 27 nr. 5, g-moll („Mathieu Crickboom”) (Vörösváry Márton – hegedű)
Henri Vieuxtemps: B-dúr brácsaszonáta, II–III. tétel (Vörösváry Ibolya – brácsa, Vörösváry Márton – zongora)
Liszt Ferenc: Transzcendens etűdök – Mazeppa (Vörösváry Márton – zongora)
Benjamin Britten: A Ceremony of Carols (Medicantare leánykar, vezényel: Tőri Csaba)

Az Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat karácsonyi ünnepségén pedig december 13-án, szombaton 16 órakor hallgathatjuk Ibolyát és Mártont Újpesten, a Nyár utca 40–42.-ben.

Műsor:

J. S. Bach: a-moll fuga, BWV 1003 (Vörösváry Ibolya – brácsa)
Eugène Ysaÿe: Szólószonáta, op. 28, No. 5 (Vörösváry Márton – hegedű)
Liszt Ferenc: Transzcendens etűd, No. 4, „Mazeppa”(Vörösváry Márton – zongora)
G. F. Händel–J. Halvorsen: Passacaglia hegedűre es brácsára (Vörösváry Marton – hegedű, Vörösváry Ibolya – brácsa)