•  
  •  
  •  

Két héttel ezelőtt három férfit kaptak el az újpesti rendőrök, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy már egy ideje kábítószer-kereskedéssel foglalkoztak. A látványos elfogást hetekig tartó felderítő munka előzte meg. Az Újpesti Naplónak most elmesélte az egyik rendőr, milyen is egy ilyen akció belülről nézve.

A rendőrség hivatalos honlapjára is felkerült egy videó arról, hogyan fogták el a dílereket.

– Hetek óta figyeltük már az egyik delikvenst, akkor fogtuk el, mikor a IX. kerületben éppen egy másik drogdílerhez tartott – tájékoztatott az akció részleteiről Ráti István, az újpesti Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Az egyik személy ruházatából előkerült több mint 300 gramm marihuána, amelynek feketepiaci értéke közel egymillió forint.

– A lakásban aztán egymillió forint készpénzt találtunk, illetve olyan tasakokat, amelyek szennyezettek voltak a kábítószerrel. Lefoglaltuk az autót is, hiszen a megfigyelés során bebizonyosodott, hogy sem az elfogott férfiaknak, sem pedig családtagjainak nem volt semmilyen legális jövedelemforrásuk – mondta az alezredes, aki a nyomozás, illetve megfigyelés további módszereiről érthető okokból nem kívánt többet elárulni.

Azt még nem tudta megmondani, várhatóan mekkora börtönbüntetést kapnak majd az elfogott drogdílerek; erre az ügyészség tesz majd javaslatot, és a bíróság hoz ítéletet.

Ráti alezredes lapunknak elárulta: nem véletlen az, hogy amint a videón is láthattuk, az elfogás szinte pillanatok alatt végbement.

– Ilyen esetekben mindig határozottan lépünk fel, mert már ez is egy bizonyos lelki ráhatást jelent a gyanúsítottakra. Igen ritka, hogy valaki megpróbál ellenállni, éppen azért lépünk fel gyorsan és határozottan, hogy ne is legyen idejük ezen gondolkodni. Lelkileg ráadásul kicsit meg is töri őket maga az elfogás, hiszen

ekkorra már biztosan azt hitték, milyen „ügyesen” csinálják, hogy a rendőrség nem tudott velük mit kezdeni

– tette hozzá a rendőrtiszt.

Cikkünk az Újpesti Napló 2021. 05. 06.-i számában is megjelent.  

Az elfogásról itt láthatják a videót:

 

, ,