Arany Horgony a Városvédőktől

  •  
  •  
  •  

Újpest várossá nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából rendezte meg az Újpesti Városvédő Egyesület az évzáró díszközgyűlést, melyre az egyesület tagjai mellett Dr. Derce Tamás polgármester, Dr. Trippon Norbert alpolgármester, valamint az újpesti egyházak képviselői is meghívást kaptak.

Kovács Ivánné egyesületi elnök, és Kadlecovits Géza tiszteletbeli elnök ünnepi beszéde után került sor az Arany Horgony emlékérmek átadására.
Újpest közigazgatásának közel két évtizedes irányítása, korszerűsítése, a civil mozgalmak támogatása, a polgárok érdekeinek képviselete és a polgármesteri feladatok eredményes ellátása során szerzett felbecsülhetetlen érdemei elismeréseként Dr. Derce Tamás polgármesternek adták át elsőként a díjat.
Arany Horgony emlékérmet adományoztak Fericsán Kálmán tanárnak az újpesti diáksport érdekében végzett munkájáért, az újpesti iskolákban végzett kimagasló tanári tevékenységéért, a Verbényi József Kosárlabda Vándorkupa megszervezéséért, valamint a faipari és pedagógiai kutató munkájának, Újpest asztalos dinasztiái megismertetésének elismeréseként.
Hirmann László helytörténész, tanár az ifjúság részére rendezett helytörténeti vetélkedők folyamatos szervezéséért, a diákok felkészítéséért, valamint helytörténeti ismeretterjesztő munkájáért kapta az emlékérmet.
Jozefka Antal képzőművész Újpest kulturális életében ötven éven át végzett eredményes munkálkodásáért, a helyi képzőművészeti élet irányításáért, valamint kiállító-művészi szerepléséért;

Ferenczy Gizella, az Újpesti Civil Kórus vezetője pedig az önkormányzati intézmények szakszerű gazdálkodásában nyújtott segítségéért, a Civil Kórus megalapításáért, és a város kulturális életében végzett munkájáért kapta meg az idei Arany Horgony emlékérmet.