Aranycipőt adott át Wintermantel Zsolt a legjobb újpesti játékosnak

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Futsal Club idén is megrendezte a tavaly nagy sikert aratott Újpesti teremfoci Gálát az angyalföldi Láng Sportcsarnokban. A számtalan futsalos mellett sztárvendégek is gazdagították a programot. Pályára lépett többek között az újpesti hokisok öregfiúk csapata, és az Újpest Család Kupa válogatottja is. A rendezvényhez kapcsolódott az UTE-Cső-Montage NB I-es futsal rangadó is, amely előtt kerületünk polgármestere, Wintermantel Zsolt köszöntötte az elmúlt esztendő legjobb újpesti játékosát.

A program keretében az első osztályú utánpótlás bajnokság csapatai csaptak össze, parázs jelenetekkel tarkított találkozókat láthatott a közönség az U15-ös és az U 19-es korosztály meccsein. Az Újpest ellenfele a Vasas, a Gyöngyös és a Csömör voltak. Az sztárok mérkőzésén az újpesti hokisok között kergette a labdát több legendás jégkorongozó is. Ancsin János, Pék György és Baróti Zsolt bebizonyította, hogy jó barátságban vannak a focilabdával is. Amikor az öregek pihentek, a káposztásmegyeri apró futballisták lepték el a pályát, s vérre menő küzdelmet folytattak a gólokért.

– Fantasztikus volt látni a rengeteg résztvevőt – mondta Borsche Gábor, az UTE szakosztályvezetője. – Bíztunk a sikerben, szervezőink munkáját dicséret illeti.  Azt tudtuk, hogy nagyon népszerű a futsal, de arra nem számítottunk, hogy szinte egész nap teltház lesz a csarnokban. Nekem a picik tetszettek a legjobban, öröm volt látni, mennyire csillog a szeműk, milyen boldogok voltak, hogy ennyi ember előtt futballozhattak.

– A program része volt az UTE-Cső-Montage NB I-es rangadó. Nagyon drukkoltunk, de sajnos kevés volt.

– Már a találkozó előtt is azt mondtam, egygólos különbséggel nyer az egyik csapat. Sajnos, ezúttal nem nekünk kedvezett a szerencse, az utolsó másodpercekben bekapott góllal elúszott a meccs. Ezzel együtt dicséret illeti a csapatot, aki a pályán volt mindent megtett a győzelemért.

A mérkőzésre megérkezett Újpest polgármestere. Nem csak szurkolt, hanem egy kellemes kötelességének is eleget tett. Wintermantel Zsolt Aranycipőt adott át a tavalyi év legjobb újpesti labdarúgójának, Tvaruska Attilának.

A polgármesterrel a találkozó előtt beszélgettünk.

– Polgármester úrról elmondhatjuk, hogy imádja a sportot, hiszen az elmúlt időben szinte nem volt olyan sportesemény, ahol ne találkoztunk volna.
– Igyekszem mindenhol ott lenni. Ide különösen örömmel jöttem, hiszen pazar programot állítottak össze a rendezők. A legkisebbektől kezdve az igazi profikig bezárólag jobbnál jobb futballistákat és összecsapásokat láthatunk.

– Az apró futballisták vezetőjével is beszélgetett. Elárulja, miről esett szó?
– Nem titok, hogy az elnök úrral a jövő hétre megbeszéltünk egy randevút, mert azt gondolom, hogy az önkormányzatnak, a lehetőségeink arányában, kutya kötelessége segítséget nyújtani a fiataloknak. Megnézzük, hogy mivel tudjuk segíteni ezt a fantasztikus kezdeményezést, hiszen tudjuk, hogy a műfüves pályájukat önerőből hozták létre. A gyerekek adják ma már az Újpesti Futsal Club utánpótlását. Úgy gondolom, megérdemlik a segítséget.

– Újpest sportos kerület és sportos a polgármester is…
– Sportszerető a polgármester, de korábban magam is sportoltam az Újpest színeiben. Sajnos mostanság a rendszeres sportra kevés időm marad, de ilyenkor mindig nagy a lelkesedés, azután a hétköznapok elsodorják az akaratot. Ennek ellenére azt javaslom – ha tehetek ilyet -, senki se hagyja, hogy elsodorja az élet, mert egy kis sportolásra mindenkinek szüksége van.

Gergely Gábor
Fotó: Újpesti Futsal Club