•  
  •  
  •  

A magyar költészet napja alkalmából olyan falragaszokkal, mindannyiunk által jól ismert „hirdető cetlikkel” találkozhatnak áprilistól Újpesten, amelyek arra biztatják a járókelőket, hogy olvassanak verset, mert verset olvasni öröm.

„Versszerető közösségben élünk itt, Újpesten. Mi sem bizonyítja jobban, hogy több száz kedvenc versidézet érkezett a felhívásunkra.”

Rengeteg kultúrakedvelő osztotta meg és küldte be kedvenc idézetét az „Olvass Te is verset” nevű kezdeményezésre az elmúlt napokban – mondta el Bedő Kata kultúráért is felelős alpolgármester, aki hozzátette, e-mailen és komment formájában továbbították az újpestiek a kedvenc idézeteiket. Egyedülálló akció kezdődött el Újpesten, ugyanis az elmúlt hetekben arra kérte a kulturális alpolgármester a helyieket, hogy küldjék el kedvenc idézeteiket.

„Sikerült kiválasztani közülük több tucatot, az idézetek április elsején kerülnek ki az utcákra.”

Az idézeteket és a hozzájuk tartozó QR-kódokat viselő falragaszok az önkormányzat városszerte megtalálható hirdetőtábláin, például játszótereken és kutyafuttatókon, egyes társasházak hirdetőtábláin olvashatjuk majd, továbbá – aki szeretné és engedi – annak a postaládájába is bedobják a lapocskákat az idézetekkel.

„Természetesen kizárólag engedéllyel tesszük ki a lapokat, mert jó példát szeretnénk mutatni”

– tette hozzá Bedő Kata. Az idézeteket tartalmazó – újrahasznosított – falragaszokon QR-kódot is elhelyeznek. Ez a QR-kód egyenesen az Országos Széchényi Könyvtár elektronikus felületére vezet, ahol a teljes vers fellelhető és elolvasható.

oznorCO

„Szeretnénk ily módon is felpezsdíteni Újpest kulturális életét, és verskedvelő kulturális közösséget kovácsolni. Hozzuk közösen ismét divatba a versolvasást, és nyissunk kaput a versek világába. Jó alkalom erre a magyar költészet napja”

– javasolja Bedő Kata.

, , , , ,