Bikesafe: XXI. századi megoldás a biciklilopások elleni küzdelemben

  •  
  •  
  •  

Magyarországon több ezer kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan így sosem kerül meg vagy ha megkerül, nyilvántartás híján nem tudják ki a tulajdonosa, így nincs kinek visszaadni őket. Fontos, hogy Te ne járj így, ezért mentsd a bringádat! – áll a Bikesafe oldalán.

A portál egy olyan biztonságos adatbázist tart fenn, amelyet a magyar rendőrség is használ, a regisztrációs program lényege pedig, hogy a kétkerekűek egy esetleges eltűnés után is azonosíthatóak legyenek.

Az adatbázis banki biztonsági szintű védelemmel tárolja az adatokat, és

törzskönyvvel igazolja a kerékpárok tulajdonviszonyait.

A kerékpár adatai és személyes adataink rögzítésével igazolni tudjuk, hogy a regisztrációkor a közlekedési eszköz a mi birtokunkban volt, a regisztrációhoz feltöltött dokumentumokkal (számla, blokk, adásvételi szerződés) pedig a tulajdonjogot is alá tudjuk támasztani.

A regisztráció alapján az oldal üzemeltetői elkészítik a kerékpárok fényképes törzskönyvét, amelyet postán küldenek meg a tulajdonosoknak.

A törzskönyv egyszeri díja kerékpáronként mindössze 2000 forint, amely tartalmazza a végleges regisztrációt és az adatok nyilvántartását, a fényképes törzskönyvet, egy biztonsági vázmatricát, valamint ezek postaköltségét.

További részletek ERRE a linkre kattintva érhetőek el, regisztrálni pedig EZEN az oldalon lehet.

, , , ,