BKV: a koronavírus 22 dolgozó életét követelte eddig

  •  
  •  
  •  

Csoda, hogy még egyáltalán üzemel a BKV, miután az Indexnek nyilatkozva a cég elárulta: több mint 2000 dolgozójuk van karanténban a koronavírus-fertőzés miatt.

A cég szerint dolgozóik jelentős része nap mint nap nagy tömegekkel találkozik munkája közben, ezért fokozottan veszélyeztetettek a járványidőszakban.

Márciusban a BKV ígérte, hogy lépéseket tesz annak érdekében, hogy minél hamarabb beoltsák a dolgozóikat. Az operatív törzs március 24-i tájékoztatása szerint több mint 500 BKV-dolgozó volt karanténban, 1750 fő esett át igazoltan a fertőzésen, illetve 9 kollégájuk vesztette életét.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A BKV akkor elismerte, hogy a koronavírus-járvány által sújtott időszak valóban megnehezíti a társaság helyzetét, de a betegségen átesett dolgozók folyamatosan állnak vissza a munkába, így a feladatellátás továbbra is megoldott.

Az Index érdeklődésére a BKV Sajtóirodája ezzel kapcsolatban most azt közölte, hogy az általános oltási terv alapján beoltott munkavállalóik mellett a BKV-nak biztosított lehetőséggel élve több mint 700 munkavállalójuk kapott lehetőséget az oltásra.

A jelenlegi adataik alapján ugyanakkor

több mint 2000 dolgozójuk volt/van karanténban, illetve 22 kollégájukat veszítették el a koronavírussal összefüggésben.

A BKV Sajtóirodája azt is írta, hogy az oltási sorrendet – társaságuk Koronavírus Pandémiás Tervén túl – a területenkénti megbetegedések mértéke és az aktuális helyettesíthetőség is meghatározza.

Ezeket a tényezőket figyelembe véve kaptak oltást első körben a forgalomirányításban dolgozó kollégák.

Ezen túlmenően a BKV belső kampány keretében igyekszik minden dolgozó figyelmét felhívni az oltás fontosságára, és biztosítják a munkavállalók részére, hogy a kijelölt időpontra az oltásra elmehessenek.

Elkezdik oltani a budapesti közlekedési dolgozókat, hogy ne álljon le a metróközlekedés

, , , ,