Budapest egészségügyi tanácsnoka: Miért fontosabb a fideszes kerületekben élő emberek egészsége?

  •  
  •  
  •  

“Miért fontosabb a fideszes kerületekben élő emberek egészsége, mint az ellenzéki vezetésű kerületekben élőké?”

– többek között ezt a kérdést tette fel Havasi Gábor, Budapest egészségügyi tanácsnoka az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi) vezető Kásler Miklósnak a közösségi médiában megjelent nyílt levelében.

Havasi annak kapcsán kifogásolta a kabinet tevékenységét, hogy a december 31-ei Magyar Közlönyben napvilágot látott egy olyan kormányhatározat, amely:

“Budapest II., III. és XV. kerületének egészségügyi fejlesztéseitől elvett összesen 10 milliárd forintot, ezzel párhuzamosan pedig két kormánypárti vezetésű kerületben, Budapest XII. és XVII. kerületében tervezett szakrendelő-fejlesztés támogatását megemelték 8,8 milliárd forinttal.”

Havasi Gábor

A főváros egészségügyi tanácsnoka kíváncsi arra, milyen alapon tesz különbséget Orbán Viktor miniszterelnök, illetve Kásler Miklós kerület és kerület között.

“Mi indokolja, hogy bár a kormány és Budapest vezetése 2019 év végén megegyezett a budapesti alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztéséről, ön és az a kormány, amelynek ön is tagja, sorban vonja vissza ellenzéki vezetésű kerületek korábbi támogatásait? Az egészségügyért is felelős miniszterként érzi-e a saját felelősségét abban, hogy az ellenzéki kerületekben élő magyarok így rosszabb egészségügyi ellátáshoz fognak jutni?”

– tette fel a kérdéseket Havasi Gábor, hangsúlyozva, hogy szerinte “Budapest egészsége – különösen egy világjárvány idején – nem lehet pártpolitikai kérdés”.

“Nincs különbség fideszes és ellenzéki beteg vagy veszélyeztetett ember között. Amennyiben egyetért ezzel, azt javaslom, üljünk le és beszéljük meg, hogyan találhatunk olyan megoldást a jelenlegi helyzetben, amely nem tesz különbséget aszerint a budapesti emberek között, hogy a kerületben, ahol élnek, ki a polgármester”

– zárta sorait Havasi.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

, , , , , , , , , , , ,