Címke: Körkép

2
dec

Körkép – Ház mézeskalácsból

Közös adventi alkotásra hív az Újpesti Kulturális Központ. Karácsonyi készület és verseny keretében mézeskalácsból kívánják felépíteni a kerület makettjét. A versenyben résztvevők egy-egy épülettel nevezhetnek, a legjobb alkotásokat díjakkal honorálják.
1
dec

Körkép – Akikre büszkék lehetünk!

Közgazdasági olimpia hetedik helyezettje lett a Berzeviczy Gergely középiskola diákja. Mezei Emesére az iskolája, az újpestiek és mindenki méltán büszke lehet.
27
nov

Körkép – Teljes adás

...
27
nov

Körkép – Mi lesz a felüljáró sorsa?

Végleges lezárásra ítélték az újpesti Elem utcát és a Rákospalotai Dugonics utcát összekötő, istvántelki felüljárót. A döntés ezreket érint, a határozat ellen mindkét kerület vezetése tiltakozik.
26
nov

Körkép – Ünnepi díszítést kapott a főtér

Karácsonyfa, ünnepi díszek, ajándékgyűjtés – habár a nagy rendezvények idén elmaradnak, a város mégis megpróbálja becsempészni az adventi várakozás csodáját az újpestiek életébe.
21
nov

Körkép – Életveszélyes fák

Megcsonkították a fák gyökérzetét egy építkezés miatt, ezért életveszélyessé vált a közlekedés a Jókai és Kassai utca sarkán. Ráadásul a fák tönkretétele környezetrongálásnak is minősül. Ez az állapot már három hónapja tart. Mi történt azóta? Utánajártunk.
20
nov

Körkép – Teljes adás

- Bezárták a Megyeri Úti Általános Iskolát. - Több idős ember is meghalt a Csokonai utcai Idősek Otthonában. - Teherautó gázolt halálra egy gyalogost a Madridi úton. -Meghosszabbították év végéig a Megbecsülés + utalványok beválthatóságának határidejét. - 40%-kal nőtt az újpesti munkanélküliek száma a koronavírus-járvány miatt. - Túlélik-e az újpesti vendéglők a járványt? - November 23-től közzéteszi takarítási rendjét a városgondnokság. - Szerdánként lehet átvenni a lombgyűjtő zsákokat az Óradna utcában. - Kevesebb a koraszülött a járvány idején. - Járvány idején is segítenek a telefonos lelkisegély szolgálatok.
14
nov

Körkép – Bezárt az ÚKK

Lelakatolta a koronavírus az Újpesti Kulturális Központ ajtaját, a munkatársak azonban kitartóan dolgoznak, a kultúra pedig – ha online térben is - de pörög tovább Újpesten.
13
nov

Körkép – Teljes adás

- Hétmilliárd forinttal kevesebb jut Újpestnek, ha a kormány elfogadja az iparkamara elnökének javaslatát - Nem mindenhol kötelező a maszk Újpesten - Terepszemle: épül a Károlyi utcai bérház - Szociális szakmai nap és díjátadó - Elmarad az adventi vásár, de az adományokat fogadják - Hogyan oldják meg a digitális oktatást az újpesti középiskolák?
12
nov

Körkép – Elveszik az iparűzési adót az önkormányzatoktól?

Hétmilliárdtól fosztaná meg, ezzel pedig megfojtaná a már amúgy is kivéreztetett Újpestet az iparkamara elnökének javaslata, amely felfüggesztené a cégek iparűzésiadó-befizetési kötelezettségét. A kerületi Fidesz szerint még nem jött el az ideje beszélni Parragh László ötletéről.