Csak 2026-ra lehet kész a dél-budai szuperkórház

  •  
  •  
  •  

Megkezdődött a dél-budai szuperkórház (Dél-budai Centrumkórház – DBC) építését megelőző régészeti feltárás a XI. kerület Dobogó városrészén lévő mezőn, amit 4,4 milliárd forintért vásárolt meg a kormány.

A Blikket beengedték a területre, hogy fotókat készíthessenek, a bulvárlap szerint, ha minden jól megy,

a kórházat 2026-ban adják át.

Az intézményben a tervek szerint 1,2 millió embert látnak majd el, a kórházban közel háromezren dolgoznak majd. Az eddigi feltárás során egyelőre nem találtak régészeti leletet, de háborús gránátot vagy lőszert sem.

A kórház látványterve

“A területen folyó vizsgálatok nem igazolták azt a korábbi véleményt, mely szerint a DBC építési területét tőzeg láp borítja. Az előzetes geológiai vizsgálat eredményét megerősítették a régész szakemberek is. Egyes helyeken közel öt méteres magasságig borítja építésből kitermelt föld a területet” – idézi a Blikk Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízottat.

A beruházás már évek óta húzódik, a gigakórházat először az Etele térre tervezték, ám később az M1-M7-es autópályák bevezető szakasza melletti Dobogó lett a kiválasztott helyszín, amit sokan bíráltak, mert egyelőre nincs közművesítve és tömegközlekedéssel is nehezen megközelíthető része Budapestnek.

, , , , ,