Csak a falak egy része marad

  •  
  •  
  •  

Az SZTK rekonstrukciója után a helyi egészségügyi megújulás következő lépéseként az önkormányzat valamennyi gyermek- és a körzeti orvosi felnőttrendelők felújítását végzi, saját erőből. A nagyszabású munkálatokból a Pozsonyi utcai rendelő épülete sem maradhat ki. A szeptember elején indult építkezések miatt időszakos költözésekre van szükség.

A gyermekorvosok a Király utcai rendelő felnőttorvosi részébe, míg a védőnők a volt felnőttügyelet helyére, a Görgey Artúr utca 43.-ba költöztek, és maradnak is ott a felújítás végéig. A Pozsonyi utcai felnőttrendelés október elejéig még jelenlegi helyén marad, majd körülbelül két hónapra átmenetileg a Görgey úti szakrendelő első emeletére költözik.

– A Pozsonyi utcai rendelőben szinte csak a falak egy része marad, minden új lesz – mondja Jókay Attila önkormányzati képviselő. – Az épület emeletes, így elvégezzük az akadálymentesítést is. Korlátliftet szerelünk fel, amely lehetővé teszi a mozgáskorlátozottak feljutását, akadálymentesek lesznek a mosdók, és szabad ajtószélességet is biztosítunk.

Az épületen tető-, hő- és vízszigetelést végeznek, új gépészeti és elektromos rendszert alakítanak ki, új belső ajtók és új burkolatok lesznek. Minden helyiséget klimatizálnak, és a fűtőtesteket is kicserélik. A rendelőben új padokat, a gyermekrészlegen pedig új pelenkázókat helyeznek el, a váróban pedig információs monitorokról tájékozódhatnak majd a betegek – tudtuk meg.

D.V.