•  
  •  
  •  

A házasság hete alkalmából családi expót tart az Újpesti Egészségfejlesztési Iroda az Ifjúsági Házban február 16-án pénteken. Az egész napos program keretein belül szűrővizsgálatok, tanácsadás és kapcsolati kommunikációs előadás is várja az érdeklődőket.

Az expón reggel 7 órától 15 óráig várják ingyenes egészségügyi szűrésekkel a szakemberek az újpesti lakosokat. A felnőttek vérnyomás-, vércukor-, testtömeg- és testösszetétel mérést, BMI számítást és érszűkület felmérést, a felnőtt férfiak ezen felül prosztatarák szűrést is kérhetnek, a felnőtt nőknek pedig radiológiai asszisztens mutatja be az emlő önvizsgálatot. A 14 év alatti gyerekek számára vérnyomás-, testtömeg- és testösszetétel mérés, BMI számítás, talpi boltozat mérés és fogápolási tanácsadás is kérhető. A helyszínen időpontok is kérhetők az Újpesti Szakrendelő szakellátásban történő szűréseire: mammográfiára, csontsűrűség mérésre, urológiai-, nőgyógyászati- és angiológiai vizsgálatra.

A szűrővizsgálatokkal párhuzamosan, 8 és 16 óra között a stresszel, a dohányzással és a demenciával kapcsolatos életvezetési teszteket is kitölthetnek a látogatók, továbbá pszichológus, lelki gondozó és dietetikus szakemberekkel beszélgethetnek, konzultálhatnak. Az óvodáskorú gyerekeket játékos módon vezetik be az egészséges életmód titkaiba a szervezők.

A délután későbbi részében, 16.30-tól 18 óráig Bihari Viktória blogger előadását hallgathatják meg az érdeklődők a kapcsolati kommunikációról. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

ÚN

fotó: Újpesti Egészségfejlesztési Iroda

, , , ,