Déri Tibor az újpestiekkel közösen dönti el, mely közterületen kelljen maszkot hordani

  •  
  •  
  •  

Újpest polgármestere a közösségi médiában tett közzé felhívást az Orbán Viktor miniszterelnök által tegnap bejelentett kötelező közterületi maszkviseléssel kapcsolatban.

Déri Tibor Facebook-oldalán kéri ki az újpestiek véleményét arról, hogy mely közterületeken kelljen a IV. kerületben kötelező jelleggel viselni a szájat és az orrot eltakaró védőeszközt.

A polgármester két választási lehetőséget adott meg:

“1. Egyesek azt mondják, legyen mindenhol, minden közterületen kötelező a maszk viselése, kivéve a sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken.

2. Mások viszont azt mondják, hogy legyen kötelező a maszkviselés a forgalmas helyeken (óvodák, bölcsődék, iskolák bejáratának 50 méteres körzetében, a gyalogátkelőhelyeken, az egészségügyi és szociális intézmények bejáratának 50 méteres körzetében, a metrómegállók 100 méteres körzetében, az Újpesti Piac 50 méteres körzetében, Káposztásmegyeren az Óratorony 100 méteres körzetében a sétányon, játszótereken, kutyafuttatókban). Ezen kívül eső területeken pedig csak ajánlja az önkormányzat a maszk viselését a lakosok számára.”

A két koncepcióval kapcsolatban az alábbi Facebook-bejegyzésnél kommentben fejthetik ki a kerületben élők, hogy ők melyiket támogatják:

, , , , ,