Derűvel nézz múltba, jövőbe

  •  
  •  
  •  

Június 6-án délelőtt az Őszi Fény Integrált Gondozási Központ Időskorúak Gondozóházában századik születésnapján köszöntötték az ott élő Szántó Klári nénit. A bensőséges hangulatú megemlékezésen az újpesti önkormányzat nevében Nagy István alpolgármester köszöntötte az idős hölgyet, és az ünnepségen részt vett dr. Ulrich Zsuzsanna, az önkormányzat Szociális Osztályának vezetője, valamint dr. Varga József, a SZEI igazgatója is.

– Ritka dolog, hogy százéves embert köszönthetünk Újpesten, még ritkább alkalom, hogy önkormányzati intézményben élőt ünnepelhetünk, aki megérte ezt a szép kort – hangsúlyozta Nagy István alpolgármester a születésnapi megemlékezés nyitányaként, majd Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök nevében emléklapot adott át Klári néninek. Ezt követően az újpesti önkormányzat nevében a jeles nap nagyságának megfelelően ajándékcsomaggal és egy gyönyörű virágcsokorral köszöntötte Újpest legrégebben itt élő polgárát, hiszen mint megtudtuk, Klári néni 98 éve a város lakója.

Az alpolgármesteri köszöntő után az otthon lakói kis műsorral, saját verseikkel, bibliai idézettel kedveskedtek legidősebb lakótársuknak.
Fülöp Sarolta az Újpesti Clarisseum közössége nevében köszöntötte Szántó Klári nénit. Szeretettel meghívta az idős hölgyet és vele együtt minden jelenlévőt a vasárnap délelőtt a Clarisseumban megtartandó szentmisére, amelyet a szalézi mártír, Sándor István emlékére celebrálnak, és azt követően – immár hagyományosan, hiszen minden évben megteszik – köszöntik Klári nénit is. Klári néni személyes ismerőse volt a boldoggá avatandó szerzetesnek, a Clarisseum nyomdájában együtt dolgoztak.

Ezt követően pezsgőbontás, az ünnepi torta felszeletelése és közös ünneplés következett. Klári néni kedvesen, mosolyogva és meghatottan fogadta a köszöntést, amelyet pár szóban viszonzott az egybegyűlt ünneplőknek.
– Azt kívánom mindenkinek, hogy olyan sok boldog évet élhessen meg, mint ami nekem megadatott, és olyan sudár maradjon, mint amilyennek idáig magam is igyekeztem lenni! – mondta az ünnepelt viccesen. Hozzátette: – Nincs különösebb titka annak, hogy a százéves kort megérjünk: tisztességgel, derűsen éljük életünket, és tegyük a dolgunkat!

G.R.