•  
  •  
  •  

Óriási küzdelem és a hangulat lett úrrá Újpest első számháborúján, amit a Tarzan Parkban rendeztek meg. A hét helyi iskola összesen kilenc csapatot indított el. A verőfényes napsütésben a gyerekek kipróbálhatták ezt az ügyességi játékot, amelyhez azért jó adag sütnivaló is kell.

A játékos versenyre a kerületi iskolák felsősei jöttek el egy-egy 16 fős csapattal, amelyben nyolc fiú és nyolc lány szerepelt. A versenyen az a csapat nyert, amelyiknek a legtöbb pontja volt a játék végén. Míg a Karinthy Frigyes általános iskola három csapatot is elindított, a Homoktövis, az Angol nyelvi általános iskola, a Lázár Ervin, a Megyeri Úti, a Szent János Apostol katolikus iskola és a Szigeti József utcai általános iskola egy-egy csapatot indított el.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

„Egyszerre a játékban nyolc lány és nyolc fiú képviselte az iskolát, mindannyian felső tagozatosok voltak. Miután kilenc csapat indult, mindegyik csoportnak mindenkivel kellett játszani. Az így kijött helyezési sorrendet követően helyosztó versenyt is játszottak a diákok. Rengeteg szabályt be kellett tartani a versenyzőknek, például tilos volt eltakarni a számot, amelynek mindig olvashatónak kellett lennie az ellenfél számára.”

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Tóth Attila sportreferens elmondta, hogy a számháború díjazott iskolái 50 ezer forint értékű eszközvásárlási utalványt kaptak. Ez a délutáni program nem csak a játékról szólt. Itt kint a szabad levegőn sokkal könnyebben tudnak kapcsolatot építeni a gyerekek, mint otthonról az online térben.

, , , ,