Iklódi Dóra és Hack Barnabás nem mindennapi kezdeményezéséről a Streetkitchen számolt be.
A fiatalok a gasztroportálnak elárulták: mindketten régóta foglalkoznak az ételkészítés rejtelmeivel. Egy szakácsversenyen ismerkedtek meg, ahol Dóra sajtósként dolgozott, Barnabás pedig versenyzőként indult.
Fél évet töltöttek Dániában, ahol Barnabás neves éttermekben stázsolt, hogy minél többet tanuljon a skandináv gasztronómiáról. Előtte itthon is a legjobb helyeken, köztük a Costes cégcsoportnál dolgozott.
Barnabás született újpesti, amit a portálnak is büszkén hangsúlyozott.
Éppen a Szent István téren, a városháza mellett tudtak bérelni egy kis helyiséget, ahol elindították az Ételműhely névre keresztelt lakáséttermüket.
A különleges élményt nyújtó vendéglátóhelyen egyszerre maximum 14 főt szolgálhatnak ki, és nem lehet spontán, az utcáról beesni, időpontot kell foglalni.
Cserébe a vendégek egy otthonos, pincérek nélküli környezetben követhetik Barnabás tűzhely melletti tevékenységét, Dóri pedig minden kérdésünkre készségesen válaszol.
Az étterem szezonális menüje nagyjából havonta változik. Barnabás a Streetkitchennek elárulta:
ugyan csak ebben a hónapban nyitottak, de máris érzékelhető, hogy sokan örülnek, hogy nem kell a belvárosig autózni egy fine dining élményért.
További részletek ITT olvashatók.