•  
  •  
  •  

Izgalmas programokkal várja látogatóit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Király utcai tagkönyvtára. Újpesten már hagyományosnak mondható a magyar kultúra napján megrendezett „Éjszaka a könyvtárban” névre keresztelt program. A különleges lehetőségre a tavalyi, vírushelyzet miatti kihagyás után idén ismét sor kerülhet.

2022. január 22-én, szombaton a könyvtár szokásos hétvégi, 9-től 14 óráig tartó nyitvatartási idejét éjfélig meghosszabbítják.

A hétvégi esemény ráadásul nemcsak a könyvek körül forog majd, hanem egyéb programokkal is készülnek a könyvtár dolgozói: lehet majd társasjátékozni, újságot olvasni, folyóiratot nézegetni, internetezni, wifizni, beszélgetni, randizni, kiülni a kertbe (ha az időjárás engedi), illetve Tutor Zsuzsanna akvarell kiállítása is megtekinthető.

Aki rendszeres könyvtárlátogató, semmiképp se szalassza el a lehetőséget, mert 22-én negyedévre ingyenesen iratkozhat be, aki személyesen tér be az olvasás birodalmába. A programleírásban szerepel továbbá, hogy:

„Azoknak az új látogatóknak, akik még soha nem voltak tagjai a FSZEK-nek vagy már több mint 2 éve nem jártak nálunk, ingyenesen egy fél éves időszakot biztosítunk, hogy megismerjék, megszeressék és használhassák egy 21. századba lépett könyvtár szolgáltatásait. Hátha rájönnek, hogy lehet élni könyvtár nélkül, de nem érdemes.”

A gyerekek külön programra számíthatnak: 15 órától a Kámfor Zenés Bábszínház A sárkány és az ördög című marionett bábelőadását tekinthetik meg az érdeklődők. (A műsor 6 éves kortól ajánlott.)

20 órától a Hendrix Project koncertje vezeti majd le az estét.

A szervezők ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy az idei rendezvényre is csak a járványügyi előírások szigorú betartása mellett kerülhet sor, ezért csak védettségi igazolvánnyal rendelkező, maszkot viselő emberek vehetnek részt a programon. A bábszínház és a zenei előadás közönsége is csak 25-25 fő lehet. Az előírások miatt a programokra előzetesen regisztrálni kell, amit a könyvtár honlapján, telefonon ((1) 369-4979) vagy személyesen (1042 Budapest, Király u. 5.) tehetnek meg a látogatók.

, , , , , , ,