Éjszakára ingyenes lesz a „keramitos parkoló” és a Piac mélygarázsa

  •  
  •  
  •  

A szombat este megjelent Magyar Közlönyben olvasható kormányrendelet és kormányhatározat értelmében Újpesten is ingyenessé válik több parkolóhely és garázs használata – derül ki Déri Tibor Facebook-bejegyzéséből

  • November 23-tól december 11-ig az úgynevezett “keramitos” parkolót este 19 és reggel 7 óra között díjfizetés nélkül használhatja bárki.
  • Az Újpesti Piac és Rendezvényközpont mélygarázsának éjszakai nyitását technikai okok miatt 2020. november 24-től tudják megoldani, de kedd estétől  december 11-ig az is használható lesz éjszakai parkolásra (19 és 07 óra között).

A hétfőtől hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. Egy másik rendelkezés szerint ebben az intervallumban a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói is bárki számára ingyenesen igénybe vehetőek.

A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot.

Az első intézkedéssel egyébként Karácsony Gergely kérését valósította meg Orbán Viktor.

“Örülök, hogy a miniszterelnök megértette és elfogadta a javaslatomat, így egy kicsit enyhülhet az ingyenes parkolás okozta káosz Budapesten. Fontos lenne, hogy a miniszterelnök gyakrabban hallgasson az emberekhez legközelebb álló önkormányzatokra; és nemcsak akkor, amikor már baj van, hanem a döntések meghozatala előtt is” – írta vasárnap reggeli Facebook-bejegyzésében a főpolgármester.

, , ,