Elindul az antitest-szűrés a 60 év feletti lakosoknak az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben

  •  
  •  
  •  

A Budapest Főváros Önkormányzata, Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata és az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet együttműködésének eredményeképp több mint ezer, 60 évesnél idősebb újpesti lakos számára ingyenes, a koronavírus elleni védettségi szintet mérő teszt elvégzése indul el a héten.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma lecsengőben van, a védekezés és az ősszel esetlegesen kialakuló negyedik hullámra való felkészülés azonban elengedhetetlen. A világban terjedő delta variáns újabb megbetegedés-hullámot indíthat, ami – ahogy eddig is – elsősorban idős embertársainkat veszélyezteti. Biztonságuk érdekében a Budapest Főváros Önkormányzata kerületünkkel együttműködve ingyenes antitestszűrést végez, amelynek keretében 1050, 60 év feletti újpesti lakos ingyenes szűrésére nyílik lehetőség.

Az ABBOTT SARS-CoV-2 IgG II Quant Assay teszttel kimutatható a koronavírus- fertőzés következtében termelődött ellenanyag szintje, illetve az oltások hatására kialakuló immunválasz is, a kapott vakcinától függetlenül. A teszt elvégzéséhez vénás vérvétel szükséges. Az eredményeket hivatalosan akkreditált labor állapítja meg és tölti fel az EESZT rendszerbe, ahol bárki ellenőrizheti saját eredményét.

A tesztre 60 év feletti újpesti lakosok jelentkezhetnek személyesen, telefonon (06-1-696-0009), vagy az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet honlapján található online időpontfoglalás menü segítségével, amelyet az alábbi linken tudnak elérni: https://fonixweb.ujpestiszakrendelo.hu/.

A vérvételek minden nap 12-13 óra között történnek, az első foglalható időpont július 8-a, csütörtök.

A teszt elvégzéséhez szükséges az ITT megtekinthető vizsgálatkérő nyomtatvány kitöltése, amelyet a helyszínen is kitölthetnek.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben továbbra is érvényesek a korábban meghozott járványügyi intézkedések, azaz a bejáratnál lévő kockázatellenőrző ponton minden páciens testhőmérsékletét megmérik, és 37 fok feletti hőmérséklet esetén nem engedhető be a páciens. Kötelező a maszk viselése és a 1,5-2 méteres távolságtartás is.

, , ,